Eveniment

Protocol de colaborare între Municipiul Alexandria și Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23”

În recenta ședință ordinară a Consiliului Local al Municipiului Alexandria a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind “încheierea Protocolului de Colaborare între Municipiul Alexandria prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria cu ASOCIAȚIA ‘IVAN PATZAICHIN – MILA 23’ în vederea implementării proiectului ‘Descoperă Rowmania’ în municipiul Alexandria”.

“Astăzi, la Alexandria, am avut foarte mulți copii alături de ‘Descoperă Rowmania’, (…) au construit bărcuțe, au desenat, au vâslit și au răspuns la întrebări. Tot astăzi, am lansat și concursul pentru copii în mediul online, unde sperăm să ni se alăture cât mai mulți. Sunt convins că vom face lucruri frumoase împreună”, declara entuziasmat Ivan Patzaichin, prezent în Parcul Vedea din Alexandria pe 14 octombrie 2020.

Astfel, la nici un an după declarația acestuia, a fost aprobată încheierea Protocolului de Colaborare pentru implementarea proiectului “Descoperă Rowmania” în Alexandria, ceea ce înseamnă că ambele părți vor realiza un calendar de activități specifice proiectului în municipiu.

Din documentele atașate proiectului de hotărâre reiese că au fost propuse 5 activități pentru data de 29 august 2021, prin care se numără un concurs de canotca 10+1 “pentru căutătorii de aventură și pentru cei care iubesc și protejează natura”, un atelier de reciclare creativă și folosirea responsabilă a plantelor, Atelierul Mobil, care reprezintă “prima lecție de construcție a unei bărci”, cât și o expoziție de fotografie, dar și “Realizare Street Art”.

În raportul comun de specialitate sunt menționate scopurile acestei colaborări, printre care se menționează “creșterea prestigiului și îmbunătățirea imaginii municipiului Alexandria, creșterea gradului de atractivitate al zonei din vecinătatea luciului de apă, dezvoltarea durabilă a zonei prin evidențierea unei activități recreaționale care poate fi ușor replicată, promovarea destinațiilor naturale din zonă”, cât și o componentă educativă puternică, și anume “lucrul în echipă și promovarea mișcării în aer liber, a activităților și valorile specifice turismului lent”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.