Economie

Protest de solidaritate la Primalex

Ioan DUMITRESCU

Vineri, 20 februarie 2015, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a declanşat o grevă de avertisment. La protestul de o jumătate de oră, dintre ora 10.00 şi 10.30, au participat 1853 de primării şi 19 consilii judeţene cu 29.500 de salariaţi.

Bugetarii sunt nemulţumiţi de Legea salarizării unitare şi de tichetele de masă pe care nu le-au mai primit în ultimul timp. Lefegii din administraţie ar mai avea ei şi alte revendicări pe care să le clameze, dar acum, deocamdată, s-ar mulţumi cu tichetele de masă şi cu modificarea Legii salarizării unitare.

Şi în Alexandria, la Primărie, există un sindicat al bugetarilor, care într-o perioadă a fost condus de Alexandru Ceciu, care mai apoi a ajuns subprefect, dar nu fiindcă a fost lider sindical. Acum, Sindicatul Primalex al salariaţilor din Primăria Alexandria, care nu sunt afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, nu au intrat în grevă de avertisment, dar tot s-au manifestat şi ei, mai domestic: au făcut un protest de solidaritate, să nu zică lumea că ei sunt mulţumiţi şi nu protestează în nici un fel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.