Social

Promovabilitatea la Bacalaureat în Teleorman a crescut cu peste un procent, după contestaţii

Monica DUMITRESCU

Rezultatele la contestaţii au fost afişate în centrele de examen din Teleorman joi seara, cu o zi mai devreme faţă de termenul limită prevăzut în calendarul de desfăşurare a examenului de bacalaureat. În urma revaluării lucrărilor ale căror note au fost contestate, procentul de promovabilitate la Bacalaureat în prima sesiune din acest an în Teleorman a crescut cu 1,17 procente, ajungând astfel la 45, 27%.

Din cele 765 de contestaţii depuse au fost admise doar 235, cele mai multe la limba şi literatura română (109).

Din totalul contestaţiilor admise 180 au fost în favoarea absolvenţilor, notele finale fiind mărite cu cel puţin 0,5 puncte. 55 de lucrări au primit însă note mai mici după reevaluare.

Diferenţele dintre notele iniţiale şi cele finale au fost cuprinse între 0,5 şi 3 puncte în plus sau în minus. Majoritatea diferenţelor au fost mai mici de 1,5 puncte însă au fost şi 8 lucrări ale căror note au fost mărite sau micşorate cu mai mult de 1,5 puncte.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta. În perioada 18-29 august 2014 va fi organizată o nouă sesiune a acestui examen. Înscrierile demarează luni, 14 iulie, şi se încheie pe 18 iulie. Candidaţii care au promovat probe în sesiunile anterioare pot solicita recunoaşterea acestora.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va desfăşura după următorul calendar: 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 19-20 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională; 21-22 august -evaluarea competenţelor digitale; 25 august – proba scrisă la limba şi literatura română; 27 august – proba obligatorie a profilului (matematică pentru real sau istorie pentru uman) – probă scrisă; 29 august – proba la alegere dintre celelalte discipline ale profilului-probă scrisă. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, pe 4 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.