Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Promoţiile de rechizite şi uniforme şcolare, luate la bani mărunţi de Protecţia Consumatorului

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Teleorman a desfăşurat, în perioada 28 august – 9 septembrie, o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în cazul promoţiilor de rechizite şi uniforme şcolare, în cadrul căreia au fost verificaţi 15 operatori economici din judeţ, din mediul urban (Alexandria, Turnu Măgurele, Videle şi Roşiorii de Vede) şi mediul rural ( Gratia, Dobroteşti, Cosmeşti ), se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în perioada menţionată au fost verificate rechizite şcolare în valoare de 5.496 de lei şi uniforme şcolare în valoare de 11.635 de lei, iar în urma controlalelor s-a constatat că au prezentat abateri 14 din cei 15 operatori economici.

Pentru abaterile constatate (comercializarea de rechizite şcolare, import China, pe a căror etichete nu erau înscrise denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului/importatorului, compoziţia hârtiei, număr de pagini; comercializarea de uniforme şcolare pentru băieţi şi pentru fete, import China, pe a căror etichetă nu erau inscripţionate denumirea şi adresa producător / importator, compoziţia fibroasă; comercializare uniforme şcolare cu elemente de informare si caracterizare netraduse în limba română; comercializare rechizite şcolare fără a avea afişate preţurile în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit ) au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale din care 8 amenzi în valoare de 27.000 lei, precum şi  6 avertismente. De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare pentru produse în valoare de 11.287 lei ( rechizite şcolare, în valoare de 2.582 lei şi uniforme şcolare, în valoare de 8.705 lei). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code