Social

Promisiuni noi pentru profesori, la început de an şcolar

Monica DUMITRESCU

Decontarea navetei, achiziţionarea de cărţi sau participarea la conferinţe şi programe de formare profesională nu vor mai fi o problemă pentru dascăli în noul an şcolar. Cel puţin asta promite ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a declarat recent că se caută soluţii pentru decontarea navetei care, la acest moment, nu este foarte clar explicată în lege. În ce priveşte achiziţionarea cărţilor necesare dascălilor pentru desfăşurarea activităţii, ministrul promite nu doar că va fi reluat vechiul program prin care profesorilor li se decontau anul cărţi în valoare de 100 de euro, ci şi o suplimentare a sumei până la 150 de euro, suma putând fi folosită şi pentru participarea la conferinţe sau cursuri de formare profesională.

“S-a luat această hotărâre şi urmează să o formalizăm în săptămânile viitoare, este vorba de aproximativ 150 de euro ca sumă forfetară, adică profesorii vor avea decizia finală pentru folosirea acestor fonduri”, a spus ministrul Educaţiei.

Sindicaliştii din Educaţie sunt însă sceptici în ce priveşte noile promisiuni în condiţiiile în care puţini au fost dascălii care au văzut cei 100 de euro pentru cărţi până acum, iar cât priveşte decontarea navetei, nici nenumăratele Hotărâri Judecătoreşti emise nu au convins pe mulţi dintre primari să achite drepturile dascălilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.