Social

Promisiuni de normalitate. Preşedintele CJ Teleorman spune că se vor aloca bani pentru reabilitarea Policlinicii Alexandria

Policlinica din Alexandria este mai mult o dărăpănătură. Clădirea, care deţine în spaţiul său o mare parte din cabinetele medicale pentru acordarea serviciilor în ambulatoriu de specialitate, este într-o stare avansată de degradare, interioară şi exterioară. După multe, dar multe şi îndelungi discuţii depre cui aparţine Policlinica şi cine este responsabil cu reabilitarea clădirii, într-un final, CJ Teleorman a găsit o soliţie, de front lifting a clădirii, dacă putem spune aşa.

Curând, aspectul degradat al clădirii va fi cosmetizat. Astfel, potrivit unei declaraţii a lui Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, în cele din urmă, s-a găsit o soluţie legală, prin care Policlinica din Alexandria va fi reabilitată. Chiar dacă e vorba doar de faţada clădirii, cea din care cade tencuiala şi de pe care mucegaiul e nelipsit, măcar, nu vom vedea “leopardul”… doar dacă avem nevoie de servicii medicale în interiorul unităţii.

Ca reabilitarea să fie oarecum completă, curtea interioară a policlinicii va fi, de asemenea, reabilitată. În prezent, în aşa-zisă curte interioară, nu sunt semne că s-ar fi făcut curăţenie în ultimii ani, iar asfaltul parcă nici nu s-ar fi inventat. Aleile de acces, atât pentru cel pietonal, cât şi pentru accesul auto, inclusiv pentru ambulanţe, sunt pline de gropi. Despre ronduri, nici nu mai vorbim… O unitate medicală, importantă cândva la nivel judeţean, a rămas pradă nepăsării celor ce ar trebui să se ocupe inclusiv de reabilitarea ei, nu numai să se preocupe de a obţine venituri de pe urma acestui spaţiu. După cum spune preşedintele CJ Teleorman, aceste aspecte vor putea fi date uitării odată ce faţada clădirii va fi reabilitată şi curtea interioară curăţată şi asfaltată.

Banii vor fi alocaţi Spitalului Judeţean Alexandria, din bugetul judeţului, după care Spitalul Judeţean va organiza licitaţie în vederea contractării firmei care va reabilita faţa Policlinicii.

Cât despre “leopard”, altă dată. Este vorba de interiorul clădirii, care, cum nu aparţine în totalitate nimănui, deocamdată, acea formă legală prin care se poate face reabilitarea nu a fost găsită. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.