Politic

Proiecte multe, bani puţini – primarul de la Dobroteşti nu vrea să-şi dezamăgească electoratul

Aflat la primul mandat de primar, după o scurtă experienţă de un an ca viceprimar, Ion Mănica, ales pe listele PP-DD, dar transferat la PSD cu ajutorul OUG 55, spune că vrea să confirme în faţa electoratului care i-a dat votul în anul 2012. În acest sens, primarul de la Dobroteşti vrea să se folosească de experienţa proaspătului demis Ilie Calotă, pe care n-a ezitat să-l numească în funcţia de consilier personal. Localnicii văd cu ochi buni numirea primarului demis Calotă în funcţia de consilier personal, potrivit social-democratului Mănica, însă, spune acesta, au fost, aşa cum era de aşteptat, şi critici care nu s-au sfiit să caute nod în papură.

„Vreau ca cetăţenii să înţeleagă că numirea domnului Calotă va fi un câştig mare pentru comunitate, experienţa sa va contribui la realizarea proiectelor pe care mi le-am propus pentru comuna Dobroteşti. Am susţinere în Consiliul Local şi consider că este necesar să am lângă mine şi un om care să fi trecut prin toate etapele pe care le presupune un proiect de anvergură, cum este sistemul centralizat de canalizare, iar domnul Calotă ştie, din timpul mandatelor de primar, ce anume trebuie făcut. Eu am mai avut, de la începutul mandatului de primar, un consilier personal cu care am încetat colaborarea de comun acord şi, de atunci, nici nu am mai căutat pe altcineva, dar nici nu s-a mai ivit, să spunem, persoana potrivită”, a spus primarul de la Dobroteşti.

Despre proiectele în execuţie, respectiv reabilitarea târgului Dobroteşti şi reabilitarea unei şcoli pentru amenajarea unui centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc (copii ai căror părinţi sunt plecaţi din ţară ori copii din familii cu situaţii financiare precare), primarul Mănica spune că sunt proiecte importante pentru comunitate. Mai mult, edilul de la Dobroteşti are în plan şi proiecte de anvergură ca sistemul centralizat de canalizare, modernizarea a 17 km de drumuri comunale, alimentarea cu gaze, decolmatarea râului Tecuci, precum şi construirea unui baraj pe acesta.

Despre resursele financiare pe care le are la dispoziţie, implicit bugetul primăriei, Ion Mănica spune că noul sistem de alocare a banilor de către Ministerul Finanţelor Publice este unul profund dezavantajos pentru localitatea pe care o conduce. „Formula de alocare a bugetului de la Ministerul de Finanţe a dezavantajat comuna, acum se pune accent pe veniturile proprii, pe recuperarea imediată a rămăşiţelor, dar şi pe încasarea a peste 95% din taxele şi impozitele aferente anului 2015. Bugetul comunei Dobroteşti pentru 2015 este mult mai mic decât cel pentru anul 2014”, a declarat Ion Mănica.

Despre planurile de viitor în politică, primarul de la Dobroteşti spune că intenţionează să candideze la alegerile locale din 2016, din partea PSD cel mai probabil, pentru o confirmare în faţa electoratului. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.