Proiect PNL pentru românii din diaspora: votul prin corespondenţă şi electronic/ Eugen Pîrvulescu: “Doar aşa vom putea elimina discriminarea românilor din afara ţării în raport cu cetăţenii cu domiciliul în ţară”

Partidul Național Liberal va depune, în perioada imediat următoare, o nouă iniţiativă legislativă, prin care va propune introducerea unei modalităţi alternative de vot pentru cetăţenii cu domiciliul în străinătate, care va dubla astfel votul prin corespondenţă, potrivit senatorului PNL Eugen Pîrvulescu.

Conform sursei citate, propunerea legislativă vizează extinderea votului prin corespondenţă pentru alegerile europarlamentare şi pentru prezidenţiale, dar şi introducerea votului electronic pentru cetăţenii cu domiciliul în străinătate.

“Doar aşa vom putea elimina discriminarea românilor din afara ţării în raport cu cetăţenii cu domiciliul în ţară! Este obligaţia Parlamentului României să legifereze în interesul cetăţeanului şi să facă posibil ca niciun român, indiferent de locul unde domiciliază, să nu mai fie împiedicat să voteze. Românii din diaspora şi-au dorit un acces mai uşor la vot să se poată exprima cu privire la cine ajunge să decidă pentru ei în Parlamentul European, Parlamentul României şi la preşedinţie, simțindu-se discriminați, deoarece erau nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a parcurge distanţe foarte lungi să se prezinte la vot”, a precizat președintele PNL Teleorman.

Leave a Comment

*

code