Sport

Proiect la Şcoala Ştefan cel Mare – “Educaţie prin Sport”

Săptămâna trecută, Şcoala “Ştefan cel Mare” din Alexandria a demarat un proiect interesant, de atragere a copiilor către sport, de a practica baschet într-un cadrul organizat. Proiectul “Educaţie prin Sport – Învăţătură, respect, muncă” a fost lansat de către şcoala gimnazială alexăndreană, alături de clubul CST Alexandria. Despre proiectul respectiv, directorul instituţiei de învăţământ Florin Măceşeanu a punctat faptul că este “o modalitate de a atrage copiii către mişcare, către sport, contracarând astfel calculatorul şi alte opţiuni ale elevilor de a-şi petrece timpul, mai ales că prin antrenamente într-un cadru organizat, împreună cu un antrenor, ei pot deprinde anumite reponsabilităţi, lucrul în echipă şi punerea în aplicare a recomandărilor pe care antrenorii le stabilesc. De fapt, prin colaborarea dintre sportiv şi antrenor se formează acea echipă, care reprezintă punctul de plecare al deprinderii copiilor pentru a colabora în colectiv, dar şi pentru a respecta competiţia şi pe toţi cei care participă la aceasta. Iar obiectivul principal este dezvoltarea armoniasă şi sănptoasă a copiilor, însuşirea unor norme de comportament şi învăţarea jocului de baschet, precum şi selecţionarea celo mai buni în grupele de performanţă ale CST Alexandria.

Proiectul “Educaţie prin Sport – Învăţătură, respect, muncă” a apărut ca urmare a unei iniţiative a prof. Toma Vrânceanu, odată cu lansarea invitaţiei de către FR Baschet, prin care elevii din clasa a 2-a sunt invitaţi să practice baschet în mod organizat. Iar finalitatea proiectului, în accepţiunea organizatorilor, este selecţionarea copiilor care arată calităţi către clubul CST Alexandria, pentru participarea la campionatul naţional de minibaschet de anul viitor, în timp ce toţi ceilalţi participanţi la acţiune vor fi incluşi în echipa Şcolii “Ştefan cel Mare”, pentru a participa la competiţii de masă sau organizate la nivelul şcolii sau al localităţii.

În privinţa clubului CST Alexandria, directorul instituţiei, Emanoil Stoica, a punctat faptul că “după cum ştiţi, clubul nostru este club de performanţă, iar în urma acestui proiect speră să depistăm acei tineri talentaţi, cu calităţi, care pot practica baschet de performanţă, iar colaborarea noatră cu Şcoala Ştefan cel Mare este un prim pas, deoarece considerăm că sportivii cu calităţi trebuie depistaţi de la vârste fragede, iar acest lucru se poate face doar în partenriat cu şcolile”.

Proiectul “Educaţie prin Sport – Învăţătură, respect, muncă” este iniţiativa Şcolii Ştefan cel Mare, în parteneriat cu CST Alexandria, iar partenerii la acest proiect sunt Primăria municipiului Alexandria, Federaţia Română de baschet şi societatea Islaz din Alexandria.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.