Social

Programul “Locuinţe prin credit ipotecar”, demarat la Alexandria

anl3Monica DUMITRESCU

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a demarat marţi, 3 martie, procedura de contractare a 16 case ce urmează a fi construite prin programul “Locuinţe prin credit ipotecar” în municipiul Alexandria, strada Turnu Măgurele nr. 4 (pe terenul fostei Unităţi Militare).

Cele 16 case, cuplate două câte două, se vor construi pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 291,00 mp şi 317,00 mp. Fiecare locuinţă va avea o suprafaţă construită de 64,70 mp, o suprafaţă desfăşurată de 129,40 mp, o suprafaţă utilă de 100,57 mp, regim de înălţime parter+mansardă şi un preţ maxim de 60.000 de euro (TVA inclus). Proiectul cuprinde locuinţe cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie, grup sanitar, baie, terasă exterioară), curte deschisă cu loc de parcare şi alee pietonală de acces în faţă, curte împrejmuită în spate, branşamente cu contorizări individuale la utilităţi.

Viabilizarea terenului pe care se vor construi locuinţele (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public) va fi asigurată de Primăria Municipiului Alexandria, din fonduri proprii.

În vederea achiziţionării unei locuinţe construite prin programul derulat de ANL “Locuinţe prin credit ipotecar”, solicitanţii trebuie să se înscrie în baza de date a ANL, care se poate face online, accesând link-ul http://www.anl.ro/ro/cerereinscriere/ sau prin completarea şi transmiterea unui formular obţinut de la oficiile poştale la sediul ANL din Bd. Unirii nr. 61, bloc F3, sector 3, Bucureşti, cu confirmare de primire şi să transmită o cerere pe adresa de e-mail relpub@anl.ro sau prin poştă, la sediul ANL, în care îşi exprimă opţiunea pentru achiziţionarea unei locuinţe în amplasamentul din Strada Turnu Măgurele nr. 4, municipiul Alexandria (judeţul Teleorman).

Termenul limită pentru înscrierea în vederea achiziţionării unei locuiţe ANL prin acest program este 30 martie 2015.

Programul Locuinţe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin ANL. Pentru a putea achiziţiona o locuinţă prin acest program, solicitantul are nevoie de finanţare, reprezentată de un avans (depus de acesta) şi de un credit ipotecar, contractat de la băncile partenere în program. Locuinţele urmează să fie construite pe terenuri date în folosinţă gratuită ANL, de către autorităţile publice locale, pe durata execuţiei lucrărilor.

Mai multe detalii privind proiectul şi procedurile de achiziţionare a unei locuinţe în Strada Turnu Măgurele nr. 4 Alexandria pot fi găsit pe site-ul oficial al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

anlanl4

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.