Social

Programe de formare profesională gratuite, pentru teleormăneni

Monica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează, gratuit, cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele instituţiei.

În anul 2014, A.J.O.F.M.  Teleorman organizează programe de formare profesională în următoarele meserii/ocupaţii: agent de pază şi ordine, brutar, bucătar, comerciant – vânzător mărfuri alimentare, comunicare în limba engleză, contabil,  dulgher-tâmplar-parchetar, formator, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, lucrător în structuri pentru construcţii, montator pereţi şi plafoane din gips-carton, operator introducere, validare şi prelucrare date, operator confecţioner industrial, ospătar-chelner-vânzător în unităţi de alimentaţie publică, sudor, tâmplar universal, zidar-pietrar-tencuitor şi zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor.

Pentru perioada următoare, un număr de aproximativ 45 de persoane s-au înscris la programe de formare profesională, în următoarele meserii/ocupaţii: lucrător în creşterea animalelor, inspector resurse umane, operator introducere, validare şi prelucrare date, zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor.

În primele 3 luni ale anului 2014, 201 persoane au participat la 13 de programe de formare profesională, din care 33 persoane au fost încadrate în muncă.

Documentele necesare pentru înscrierea la cursuri sunt: carte de identitate; certificat de naştere; certificat de căsătorie; act de studii; adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; carnet de şomer, în cazul şomerilor indemnizaţi; adeverinţă de venituri, în cazul şomerilor neindemnizaţi.

Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au obligaţia să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de A.J.O.F.M Teleorman. Beneficiarii pot accesa servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.