Eveniment

Profesorul Marian Ciobanu din Siliştea Gumeşti s-a ales cu dosar penal după ce luni de-a rândul a bătut şi umilit elevii

Monica DUMITRESCU

După apariţia în presă a mai multor articole privind acuzaţiile pe care elevii şi părinţii din Siliştea Gumeşti le aduc profesorului de limba şi literatura română, Marian Ciobanu, în ziua de 7 aprilie 2014 poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Siliştea Gumeşti s-au sesizat din oficiu şi au efectuat o serie de cercetări cu privire la comportamentul profesorului. Din verificările efectuate a rezultat că profesorul de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII “Marin Preda” din comuna Siliştea Gumeşti, pe nume C. Marian, de 61 ani, domiciliat în com. Siliştea Gumeşti, jud. Teleorman, în cursul lunilor martie-aprilie 2014, a jignit, adus injurii şi a lovit unii elevi în timpul orelor de dirigenţie, fiind diriginte la clasa a VII-a, dar şi profesor de limba română, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de purtare abuzivă, conform art. 296 Cod penal, se mai arată în comunicatul respectiv.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a luat măsuri pentru rezolvarea situaţiei de la Şcoala din Siliştea Gumeşti. “Având în vedere incidentul de la Şcoala Gimnazială “Marin Preda” din Siliştea Gumeşti între părinţii unor elevi şi profesorul de limba şi literatura română, Marian Ciobanu, o echipă de inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, împreună cu un reprezentant al D.G.A.S.P.C. Teleorman, s-a deplasat astăzi la unitatea de învăţământ pentru a verifica demersurile întreprinse de directorul şcolii, care trebuia să monitorizeze situaţia existentă şi să ia măsurile care se impun. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman va analiza în Consiliul de Administraţie managementul directorului unităţii de învăţământ, luând în considerare şi concluziile D.G.A.S.P.C. şi va hotărî în consecinţă, conform legislaţiei în vigoare”, se arată în comunicatul de presă transmis de ISJ Teleorman.

Profesorul de limba română Marian Ciobanu a intrat în concediu medical până la sfârşitul acestui an şcolar şi nu se va mai întoarce la Şcoala din Siliştea Gumeşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.