Social

Profesorul acuzat de elevii şi părinţii din Siliştea Gumeşti a intrat în concediu medical până la sfârşitul anului şcolar

Monica DUMITRESCU

Scandalul iscat la Şcoala Gimnazială din Siliştea Gumeşti între părinţii elevilor şi profesorul Marian Ciobanu s-a încheiat. Acuzat de părinţi că vine beat la şcoală şi hărţuieşte, terorizează şi umileşte copiii, profesorul de limba şi literatura română din satul lui Marin Preda a decis să intre în concediu medical până la sfârşitul acestui an, când se va încheia şi contractul de muncă pe care îl are cu această unitate de învăţământ. Astfel, problemele Şcolii Siliştea Gumeşti generate de acest conflict au luat sfârşit. Nu însă şi problemele învăţământului românesc. De la toamnă, profesorul va preda în altă unitate de învăţământ. Titular fiind la Şcoala Siliştea Gumeşti, conform legislaţiei în vigoare, acesta are dreptul de a fi detaşat la altă unitate de învăţământ după ce postul pe care îi ocupă a fost desfiinţat prin restrângere de activitate începând cu anul şcolar viitor.

Directorul şcolii din Siliştea Gumeşti, prof. Anghel Mihăiţă, spune că Marian Ciobanu a fost detaşat la Liceul din Videle începând cu septembrie 2014, însă acesta şi-a exprimat dorinţa să se întoarcă în Argeş, judeţ din care provine. Oricare dintre variante va fi pusă în aplicare, în cazul în care prof. Marian Ciobanu nu-şi va schimba comportamentul până la toamnă, alţi elevi vor avea de suferit. Metodele pe care acesta le-a folosit până acum pentru a pedepsi elevii care nu învaţă, comportamentul şi limbajul trivial nu vor fi acceptate nici în alte unităţi de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.