Economie

Profesorii teleormăneni au recuperat drepturile băneşti câştigate în instanţă

profesor_catedraVioleta Mocanu

Şi în Teleorman, profesorii au câştigat în instanţă mai multe dintre procesele iniţiate împotriva statului, pentru a obţine o serie de drepturi salariale. Este vorba despre 50% majorare de salariu, pe care cadrele didactice trebuie să o primească, potrivit Legii 221, votată în anul 2008 de Parlamentul României, bani pe care nu i-au primit integral, ci eşalonat.

Astfel, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, la nivelul judeţului au fost restituite, până acum, sumele aferente anului 2014, integral, şi anului 2015, în proporţie de 80%. Este vorba de o sumă totală de 47.042 mii lei alocată pentru cei doi ani, care provine din Fondul de rezervă bugetară, măsura restituirii fiind luată printr-o Ordonanţă de Urgenţă încă din luna septembrie.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman, Tudor Spiridon, au câştigat în instanţă restiturea drepturilor salariale aproximativ 3.300 de cadre didactice teleormănene. De asemenea, acesta a mai spus că, în judeţul Teleorman, sunt şi cadre didactice care nu beneficiază de decizia restituirii drepturilor salariale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.