Social

Profesorii care nu au acces la tehnologie pot cere unităților școlare să le pună la dispoziţie echipamentele necesare

Mai multe măsuri specifice pe care inspectoratele școlare județene trebuie să le implementeze pentru susținerea învățării la distanță pentru elevi au fost adoptate, luni, în urma unei videoconferințe susținute de ministrul Educației, Monica Anisie, cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Caselor Corpului Didactic.

Astfel, în urma discuției s-a ajuns la concluzia că inspectoratele școlare trebuie să organizeze periodic videoconferințe cu directorii unităților de învățământ, pentru a identifica și stabili sarcini de lucru și resurse educaționale în vederea asigurării învățării la distanță.

În cadrul videoconferinței s-a stabilit și că inspectoratele școlare vor monitoriza desfășurarea activităților-suport pentru învățarea on-line în unitățile de învățământ din subordine.

Elevii din anii terminali, care vor susține examenele naționale, vor putea beneficia de consiliere din partea unităților de învățământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice.

De asemenea, cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea procesului didactic în sistem on-line.

Totodată, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice.

La nivelul județului, datele furnizate de Inspectoratul Școlar Județean arată că, din cei peste 33.000 de elevi, mai mult de 6.000 nu au acces la internet. Pentru aceștia, soluția de rezervă pentru desfășurarea procesului educațional, astfel încât să reaușească să țină pasul cu ceilalți colegi, a fost telefonul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.