Profesor de matematică, acuzat că și-a agresat sexual eleva minoră

Un profesor de matematică de la o şcoală din Lunca este cercetat de poliţişti, după după ce un bărbat din localitate a depus o plângere susţinând că fiica sa minoră a primit propuneri indecente de la dascăl. Totul s-ar fi întâmplat miercuri, 12 septembrie, la școala Gimnazială Prundu, chiar în timpul orelor de curs.

Sub pretextul că are nevoie de ajutor să așeze niște cărți în bibliotecă, profesorul de matematică ar fi chemat-o pe fată să-l ajute, iar aceasta venit însoțită de o altă colegă. Fata susține că profesorul ar fi trimis-o pe colega sa să cumpere o sticlă de suc de la un magazin, timp în care ar fi îmbrățișat-o și i-ar fi promis avantaje materiale în schimbul întreținerii de relații sexuale.

După întâmplare, fata a mers acasă, unde le-a povestit părinților ce a pățit, iar împreună cu aceștia a mers la Poliția de la Lunca, unde a povestit cele întâmplate în biblioteca unității de învățământ.

“În ziua de miercuri, 12 septembrie, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Lunca, a reclamat faptul că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a fost agresată de unul dintre profesori. Din spusele acestuia, minora, în timp ce se afla în biblioteca școlii, a fost îmbrățișată de profesor, care nu i-a condiționat în vreun fel situația școlară. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală, în cauză se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele, precum și pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în acest caz”, a declarat Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

O anchetă la școala de la Prundu a fost demarată și de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman. Potrivit inspectorului școlar general, prof. Valeria Gherghe, profesorul de matematică acuzat de elevă de comportament inadecvat este unul dintre cadrele didactice cu vechime în unitatea de învățământ și, până acum, nu a avut niciodată vreo plângere formulată la adresa sa.

“Este o anchetă în desfășurare acolo. Eleva îl acuză pe profesor că i-a făcut niște propuneri, familia a depus o plângere, se fac cercetări. Unul dintre inspectorii școlari din cadrul Inspectoratului a mers la școală, unde s-a constituit și o comisie de anchetă, pentru a încerca să vedem exact ce s-a întâmplat. Profesorul este unul dintre cei vechi în școală, nu a făcut niciodată probleme, nu am mai avut vreo astfel de plângere formulată la adresa sa…”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Valeria Gherghe. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Paunescu Justitiarul says:

    Profesorul a fost surprins si in ISJ imbratisand cateva inspectoare menopauziste “neglijate” la fofoloanga de soti.

Leave a Comment

*

code