Eveniment

Profanatorii mormântului lui Frişcă riscă până la 3 ani la “răcoare”

Unul sau mai mulţi derbedei au profanat în noaptea de luni spre marţi mormântul în care ar fi trebuit să se odihnească pe veci Frişcă. Spunem ar fi trebuit pentru că liniştea cea de pe urmă i-a fost perturbată de nişte oameni fără pic de minte şi frică de Dumnezeu, care au spart placa de marmură şi au pătruns în mormânt, au răscolit totul în căutare de cine ştie ce, pentru că nu s-a stabilt deocamdată că s-ar fi furat ceva.

Ce se ştie exact, potrivit anchetatorilor, este că mormântul a fost spart, familia nu a stabilit deocamdată că ar lipsi ceva, poate din cauza şocului în care sigur se află, s-a întocmit un cerc de suspecţi, care vor fi audiaţi în vederea stabilirii dacă au avut sau nu de-a face cu macabrul incident.

De altfel, anchetatorii au stabilit şi un prejudiciu, acesta ridicându-se la valoarea de 2.000 de lei, respectiv costul la care se ridică paguba creată de distrugerea plăcii de marmură cu care era acoperit mormântul.

În ceea ce priveşte pedeapsa prevăzută în noul Cod Penal pentru săvârşirea unei astfel de fapte, putem spune că nu este tocmai aspră. Articolul 383 din Noul Cod Penal este cel care face referitre la această faptă şi, potrivit acestuia, la alin. 1 se arată că “Sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenuşii rezultate din incinerarea acestuia se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, iar la alin. 2 se prevede că “Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Deşi oficial nu s-a declarat nimic cu privire la cele furate, zvonurile sunt cu totul altele. Astfel, printre lucrurile dispărute s-ar afla butonii de la cămaşa cu care a fost înmormântat şi o oarece sumă de bani, dinntr-o borsetă, care, de altfel, ar fi fost pusă în cavou. Dar astea sunt doar zvonuri, cei care pot spune cu exactitate dacă aceste lucruri au fost în cavou şi, mai ales, dacă au şi dispărut, sunt membrii familiei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.