Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Produsele din carne, verificate de Protecţia Consumatorilor

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman au desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor referitoare la comercializarea produselor din carne.

Potrivit reprezentanţilor CJPC Teleorman, au fost verificaţi 17 operatori economici, dintre care 15 (88,24% din operatorii economici verificaţi) din mediul urban (municipiile Alexandria, Roşiorii de Vede,Turnu Măgurele şi oraşul Zimnicea) şi 2 (11,76% din operatorii economici verificaţi) din mediul rural (localităţile: Stejaru şi Sârbenii de Jos).

Abateri au fost constatate la 11 din cei 17 operatori economici verificaţi, iar în cadrul demersului au fost controlate 1.126 kg de produse din carne, în valoare 20.322 lei. Printre principalele nereguli constatate s-au numărat lipsa parţială sau totală a elementelor de identificare-caracterizare obligatorii (produse din carne fără a fi însoţite de elemente de identificare si caracterizare complete, cu lipsa etichetelor cu elementele de identificare-caracterizare obligatorii sau neinformarea consumatorilor asupra datei durabilităţii minimale (la produsele congelate comercializate din vrac); înscrierea neconformă a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum prin alte formulări decât cea prevăzută de cadrul legal, în vigoare; produse care erau depozitate la o temperatură care nu respecta specificaţiile producătorului; produse care erau depozitate la o temperatură care nu respecta specificaţiile producătorului; lipsa afişării preţului de vânzare sau a afişării preţului pe unitatea de măsură.

Pentru abaterile identificate, comisarii CJPC Teleorman au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, din care 6 amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 lei şi 6 avertismente. De asemenea, au fost dispuse opt măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru 97 kg produse din carne, în valoare totală de 1.937 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code