Social

Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a rămas neschimbat în urma soluționării contestațiilor

La Evaluarea Națională, pe medii, procentul de promovabilitate a rămas neschimbat în urma soluționării contestațiilor, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. Astfel, 63,63% dintre candidații care s-au prezentat la examen au luat medii mai mari sau egale cu 5, iar 11 candidați au obținut media 10 (zece). Pe de altă parte, în urma soluționării contestațiilor, 87 de medii au crescut, 7 medii au rămas neschimbate, iar 43 de medii au scăzut, mai arată sursa citată.

La nivelul județului, 137 de elevi au depus 163 de contestații, dintre care 93 la Limba și literatura română și 70 la Matematică. După soluționarea contestațiilor, la Limba și literatura română rata de promovabilitate s-a modificat de la 75,91% la 76%, iar 67 de candidați (față de 65 înainte de contestații) au fost notați cu 10 (zece), în timp ce la Matematică rata de promovabilitate s-a modificat de la 53,83% la 54,04%, iar 35 de candidați (față de 32 înainte de contestații) au fost notați cu 10 (zece).

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat și publicat, sâmbătă, rezultatele finale obținute la Evaluarea Națională de către absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2 – 27 iunie 2020.  Examenul de evaluare  națională pentru elevii clasei a VIII-a  reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă  a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.