Social

Probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfăşura în zece centre în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Cei aproape 3500 de absolvenţi de liceu teleormăneni înscrişi la Bacalaureat în această sesiune au fost repartizaţi pentru susţinerea probelor scrise în zece centre de examen, organizate în licee din Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle, lucrările la probele scrise urmând a fi evaluate în trei centre stabilite la Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a făcut publică lista centrelor de examen, precum şi a unităţilor de învăţământ arondate la acestea. În municipiul Alexandria sunt patru centre de examen: Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, unde pe lângă absolvenţii acestei unităţi de învăţământ vor susţine bacalaureatul şi absolvenţii de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, profilul uman; Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” (Agricol) unde au fost arondate Liceul Teoretic “C-tin Noica” şi Liceul Thnologic Drăgăneşti Vlaşca; Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul) unde vor susţine probele scrise şi absolvenţii Liceului Teoretic Olteni; Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” unde vor susţine bacalaureatul şi absolvenţii Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” profilul real.

În municipiul Roşiorii de Vede vor fi două centre de examen: Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” care are arondat Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” şi Colegiul Naţional “Anastasescu” unde susţin probele scrise ale Bacalaureatului şi absolvenţii Liceului Tehnologic “Emil Racoviţă”, precum şi cei de la Liceul Tehnologic nr. 2.

La Turnu Măgurele vor fi două centre de examen: Colegiul Naţional “Unirea”, unde pe lângă absolvenţii acestei unităţi de învăţământ au fost arondaţi şi absolvenţii de la Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie”, dar şi cei de la Seminarul Tehnologic “Sf. Calinic Cernicanul”; Liceul Teoretic “Marin Preda” unde susţin probele scrise şi absolvenţii de la Colegiul Tehnic “General David Praporgescu”.

Alte două centre de examen au fost stabilite la Liceul Teoretic Zimnicea unde vor veni şi absolvenţii de la Liceul Teoretic Piatra şi la Liceul Teoretic Videle unde vor susţine bacalaureatul şi absolvenţii de la Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga.

Lucrările la probele scrise provenite de la centrele de examen din Alexandria vor fi corectate la centrul de evaluare organizat la Colegiul Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Măgurele, cele provenite din centrele de examen de la Roşiorii de Vede şi Videle vor fi corectate la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, iar cele provenite din centrele de examen de la Turnu Măgurele şi Zimnicea vor fi evaluate la centrul stabilit la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede.

Probele scrise încep pe 29 iunie cu limba şi literatura română. Pe 30 iunie este programată proba scrisă la limba maternă. Proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman, este programată pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, ultima în cadrul acestei sesiuni, se va desfăşura pe 3 iulie. Afişarea rezultatelor se va face pe 6 iulie. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.