Eveniment

Prins în flagrant în timp ce oferea 1.000 de euro mită unor polițiști

Un bărbat care s-a urcat la volan, cu toate că avea dreptul de conducere suspendat, a fost prins în flagrant, duminică noapte, în timp ce încerca să obțină bunăvoința polițiștilor, pentru suma de 1.000 de euro, transmite Direcția Generală Anticorupție. Polițiștii au refuzat “oferta” și au sesizat situația la D.G.A., arată sursa citată.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au organizat şi realizat, duminică noapte, o acţiune de prindere în flagrant a unui bărbat, în timp ce încerca să mituiască trei polițiști din cadrul Poliției municipiului Roșiorii de Vede – Biroul Poliției Rutiere cu suma de 1.000 de euro.

În fapt, bărbatul fusese depistat în timp ce conducea un autoturism având dreptul de conducere suspendat și condus la sediul Poliției municipiului Roșiorii de Vede, unde a oferit celor doi polițiști din echipajul de poliție rutieră care l-a depistat, precum și adjunctului șefului de poliție, o sumă de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal.

Persoanei în cauză i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Direcția Generală Anticorupție precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.