Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Primul exerciţiu din 2018 pentru verificarea funcţionării sistemelor de alarmare a populaţiei în caz de dezastre

Primul exerciţiu din 2018 care are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă a avut loc miercuri, 3 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 11.00.

Astfel, potrivit reprezentanţilor ISU “A.D. Ghica” Teleorman, în intervalul orar 10.00 – 11.00, au fost acționate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităților administrativ teritoriale.

“Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, sunt verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Teleorman şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU “A.D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

Conform sursei citate, principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie sunt: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code