Politic

Primele efecte ale ruperii USL în Teleorman: Liviu Dumitraşcu, pregătit să-şi dea demisia din funcţia de prefect

Carmen Dumitrescu
La prima vedere, se pare că singura victimă a ruperii USL va fi prefectul Liviu Dumitraşcu. Astfel, după ce ruperea USL se va consfinţi şi de drept, nu doar de facto, se va trece la înlocuirea prefecţilor şi, aparent, cei din PSD intenţionează să găsească personaje de încredere pentru ocuparea acestor poziţii.
Înlocuirea prefectului Liviu Dumitraşcu este, în acest moment, singura certitudine în Teleorman, lucru pe care îl admite detaşat şi actualul prefect: “Sincer, acum mă aflu la nişte cursuri şi nu sunt în Teleorman. Dar am aflat că s-a rupt lanţul de iubire şi pot presupune şi care îi sunt consecinţele. Vineri mă voi întoarce în judeţ, mai ales că între timp se va stabili sigur felul în care va continua colaborarea dintre liberali şi social-democraţi în Teleorman. Iar când lucrurile vor fi stabilite clar, o să-mi prezint şi eu demisia. E posibil ca toată procedura să dureze aproximativ o săptămână iar schimbarea mea din funcţie se va face probabil la următoarea şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare. Nu e nicio problemă, eu am fost mereu omul care a ştiut să îşi asume poziţia.”
Potrivit procedurilor, o dată cu Liviu Dumitraşcu va pleca de la Prefectură întreaga structură a cabinetului acestuia, astfel că Marin Cune şi Vasile Mocanu vor fi nevoiţi să se reorienteze. Desigur, toată lumea aşteaptă să vadă modul în care se va pune la punct funcţionarea sau ruperea alianţei pe plan local, pentru a se putea face pronosticuri pe marginea viitoarelor numiri în funcţiile pe care liberalii – sau o parte a liberalilor – le vor părăsi.  Se pare, însă, că o opţiune pentru Guvern ar fi, în acest moment, actualul subprefect Carmen Daniela Dan şi că viitorul subprefect va fi identificat din rândurile UNPR.

2 Comments

  1. emil Ciobanu

    Cel mai indicat pentru functia de prefect este un membru UNPR ,mai precis Florica Mara .
    Maare si cu minte mica este Florica Mara!

  2. Oana Caramizaru

    Puneti-le pe milogul NICULCEA Zorinel!!!Iar nu are serviciu de un doi ani, iar plange si se jeleste la usa tatucului Marin ALMAJANU-mentorul sau!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.