Politic

Primarul „independent” de la Mavrodin, între PDL şi PMP

Celebra Ordonanţă 55 a fost mană cerească pentru PSD în judeţul Teleorman, astfel că social-democraţii au ajuns, cu ajutorul primarilor migratori, să deţină primăriile în 65 dintre comunele teleormănene.

În urma apariţiei şi aplicării Ordonanţei lui Dragnea, în barca social-democrată au trecut 18 primari teleormăneni. Şi, dacă despre cei 18 edili migratori s-a tot vorbit, atât în perioada premergătoare trecerii la PSD, cât şi după înscrierea propriu-zisă în partid, în contextul în care actul normativ a fost atacat la CCR, în Teleorman au fost şi excepţii. Un exemplu concret îl reprezintă edilul de la Mavrodin, Nicoale Stan, care a preferat să nu se înscrie în PSD, ci să treacă în barca independenţilor.

Despre primarul de la Mavrodin, Costel Barbu, preşedintele fostului PDL, partidul din care a plecat de altfel Nicoale Stan, spune că acesta susţine partidul în continuare şi că, la alegerile locale din 2016, va candida din partea PNL pentru un nou mandat la Primărie. Referitor la motivul care l-a determinat pe edil să prefere titulatura de „independent” celei de „democrat-liberal”, deşi susţine în continuare partidul, Costel Barbu nu a vrut să ofere detalii.

Edilul de la Mavrodin nu pare să fie în asentimentul preşedintelui PDL, astfel că acesta a preferat să bifeze prezenţa la Conferinţa Judeţeană a PMP. Şi, despre afinitatea primarului Nicolae Stan pentru PMP se vorbeşte de ceva timp în comuna pe care o păstoreşte.

Dacă despre motivele care l-au determinat să plece din PDL cu ajutorul OUG 55 nu se ştie mai nimic concret, ce este cunoscut însă, este faptul că, încă din data de 23.07.2013, primarul din comuna Mavrodin a intrat în vizorul ANI, Nicolae Stan, aflându-se în stare de incompatibilitate, acesta fiind, în acelaşi timp, primar şi comerciant persoană fizică autorizată la “S.C. Stan Nicolae PFA”.

În prezent, dosarul primarului de la Mavrodin se află, potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având următorul termen pe 23 iunie. Totodată, potrivit prefectului judeţului Teleorman, edilul de la Mavrodin a câştigat pe fond, recursul în acest caz fiind declarat de ANI. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. observator

    Da,a incercat o alta varianta incercand sa fenteze electoratul cumparat cu bani ca si fostul vice care pana la urma a fost inlaturat!Probabil ca si primarul va avea aceeasi soarta indiferent ca va fi la PMP partid, care pana la alegeri va fi doar o amintire!Exista o vorba:poti pacali odata pe cineva, dar nu poti pacali la infinit pe toti!Mai ales ca prestatia de pana acum ca primar lasa de dorit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.