Social

Primarul de la Zimnicea cumpără tablete pentru elevii fără posibilități materiale, aproape de sfârșitul anului școlar

Anul școlar a început de mai bine de șapte luni de zile, iar primarul de la Zimnicea, Petre Pârvu, se laudă, la început de aprilie, că achiziționează tablete pentru elevii cu situație materială precară, ai căror părinți nu își permit să le ofere copiilor astfel de gadgeturi. Cum anume s-au descurcat până acum elevii din oraș, despre care Petre Pârvu știe că nu au acces la astfel de echipamente electronice, nu se știe, dar primarul de la Zimnicea îi asigură că situația se va rezolva „în cel mai scurt timp”. Banii, 11 miliarde de lei vechi, vin din bugetul local, iar Primăria „speră să îi recupereze de la Ministerul Fondurilor Europene”. Tabletele despre care vorbește primarul Petre Pârvu ar urma să fie livrate în 30 de zile, adică undeva după 1 mai, prin urmare și copiii vor beneficia de acestea tot după data de 1 mai, adică atunci când se vor întoarce din vacanța prelungită de Paște și când vor mai avea nici două luni până la vacanța de vară.

„Toți elevii zimniceni vor beneficia în cel mai scurt timp de tablete gratuite pentru susținerea cursurilor online. Primăria Zimnicea a semnat ieri, 05.04.2021, contractul de achiziție a 1.362 de tablete, echipamente menite să completeze procesul de digitalizare a școlilor din orașul nostru. (…) Foarte important: termenul de livrare al tabletelor este de 30 de zile. Valoarea contractului este de 11 miliarde de lei vechi, bani din bugetul local, pe care Primăria Zimnicea speră să îi recupereze de la Ministerul Fondurilor Europene”, a transmis, marți, Primăria Zimnicea, printr-un comunicat de presă.

Despre echipamentele electronice în discuție, Petre Pârvu spune că și-ar dori ca elevii care le vor primi să aibă grijă de ele, pentru ca acestea să poată fi folosite și de generațiile viitoare.

„Toți copiii din Orașul Zimnicea vor primi câte o tabletă din partea primăriei orașului, gratuit, să le folosim, ținând cont de faptul că anul trecut am făcut un lucru extrem de important pentru toate școlile, inclusiv pentru Liceul Teoretic, achiziția de table inteligente, pe care le găsim în fiecare sală de clasă, un lucru extraordinar pentru orașul nostru, ținând cont de faptul că suntem în plină pandemie și că învățământul online este la loc de cinste în țara noastră și, după cum am observat, și știm toți cei care mergem în școli, învățământul are loc în condiții moderne, nu mai apelăm la acele table pe care le știm toți și la cretă, care provoacă și anumite probleme cadrelor didactice și copiilor (…) Să fie într-un ceas bun și să ne folosim de ele (n.r. de tablete). Pentru că mai sunt copii în oraș care nu au acces la învățământ online, datorită faptului că părinții lor nu au soluții financiare și nu au reușit încă să le cumpere o tabletă sau un telefon performant, Primăria vine în ajutorul tuturor copiilor cu aceste tablete, să le folosim așa cum trebuie, să avem grijă de ele, pentru ca ele să fie folosite și de generațiile viitoare”, spune primarul Petre Pârvu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.