Politic

Primarul Bădănoiu: “La Videle, am investit în învățământ, sănătate și alte utilități publice sume importante pentru modernizare și restructurare”

– Domnule primar Bădănoiu, continuând o discuție de acum câteva zile, aș vrea să vă întreb ce loc au ocupat în activitatea Consiliului local și a primarului învățământul și sănătatea, două sectoare care în multe localități sunt uneori lăsate mai mult pe planul doi?

– Fără să bravez, pot să spun că le-am acordat atenția cuvenită de la egal la egal cu celelalte sectoare de activitate. În ultimii doi ani și jumatate de când prin voința locuitorilor orașului Videle am preluat primăria, am început un proces de modernizare și dezvoltare a tot ceea ce însemnă instituție de mare impact public. Și primele în acest sens rămân cele din învățământ, respectiv școlile din oraș şi sănătatea, respectiv spitalul. În rețeaua de învățământ, au fost reabilitate termic toate cele trei unități școlare, respectiv Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2 şi Liceul teoretic. Mai mult, la Școala Gimnazială nr.1, s-a făcut o investiție serioasă în ce privește modernizarea grupurilor sanitare, asigurându-se condiții igienice perfecte pentru copii. De altfel, învățământul din Videle a beneficiat de sume mari de bani pentrui o serie de alte dotări pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a procesului educativ, în așa fel încât, toți copiii să fie prinși în formele de învățământ corespunzătoare. Aceeași grijă am avut şi pentru grădinițele din oraș, care au fost dotate cu tot ceea ce însemnă îngrijirea copiilor la vârstă fragedă, la care sunt cuprinși în această formă de educație.

În ce privește sistemul de sănătate, ne-am concentrat pe asigurarea condițiilor de funcționare a spitalului orășenesc, unul dintre cele mai mari din județ. Și, printre realizările de marcă, aș aminti de reabilitarea secției de pediatrie a spitalului, una dintre cele mai moderne la acest moment din județul Teleorman. Este dotată cu cele mai moderne aparate de supraveghere a sănătății copiilor, de tratament și diagnosticare a fiecărui copil care, din păcate, ajunge aici. Am realizat un lucru formidabil pentru părinți din zona care au asemenea probleme de sănătate cu copiii lor, în sensul că nu mai ajung nici la București și nici la Alexandria.

– Aminteați de faptul că ați acordat o atenție deosebită sectoarelor cu un impact mare la public. Mai concret, la ce vă referiți?

– Concret, este vorba de reabilitarea și eficientizarea sistemului de iluminat public, practic au fost înlocuite peste 2000 de lămpi vechi cu altele noi pe leduri, precum și extinderea rețelei de iluminat public pe str. Progresului, în cartierul Cartojanca şi Drumul Vizii. O altă lucrare de anvergură este cea a extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale a gospodăriilor populației pentru care s-a făcut deja studiul de fezabilitate. Și tot cu mare impact la public este și conectarea Primăriei la sistemul național de plăți online a taxelor și impozitelor prin accesarea platformei ghiseul.ro, creându-se, astfel, posibilitatea achitării taxelor și impozitelor prin cardul bancar POS din cadrul compartimentului de specialitate, în care scop am derulat o campanie promoțională pentru popularizarea acestor servicii pentru populație și stimularea achitării taxelor și impozitelor locale prin mijloace moderne de plată, în scopul creșterii gradului de colectare a acestora. Deci, primăria și consiliul local sunt implicate într-o complexă activitate de modernizare și dezvoltare a tot ceea ce înseamnă orașul Videle. (Gh. Paraschiv)

3 Comments

  1. Degeaba ati modernizat dvs. spitalul daca cei pe care i-ati angajat nu isi dau interesul pt pacienti. Azi 30.01.2015 , bunica mea a fost internata de urgenta la ora 06:00 si pana la ora 14:00, cand am ajuns la ea in vizita, nu se uitase nimeni la ea … dupa lungile mele insistente si rugandu.ma de asistente sa ii faca macar un calmant, mi-au spus ca nu au medicamente in spital . Tot vazand k nu au cum sa o scoata la capat cu mn intr-un final au venit dupa o ora si jumatate sa ii administreze antibiotice si ce mai avea nevoie in conditiile in care o parte din tratament era cumparat de catre mine . Probabil asteptau cativa lei in buzunar , asa ca atentie … Nu pot sa spun decat SA LE FIE RUSINE si sa te rogi la D-zeu sa nu te imbolnavesti !!!!!!!!!!!!!!! NESIMTIRE , RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si sa va spun si despre ce tratament era vorba : PARACETAMOL , ALGOCALMIN , RANITIDINA , AMPICILINA . Cele mai scumpe au fost cumaparate de catre mn FIOLE MIOFILIN !!!!!!!!!! MARE NESIMTIRE !!!

  2. Draga domnule Enescu, este adevarat ca orasul ,,s-a mutat in gara” dar nu din vina primarului ci din vina guvernantilor si in mod special al celor de la PDL care si-au rotunjit pentru ei veniturile fara sa se gandeasca si la noi. Daca nu vreti sa recunoasteti realizarile actualului primar, NICOLAE Badanoiu,este problema numai a dumneavoastra, Ce pot eu sa afirm este ca s-au facut lucruri bune si utile in 2 ani in conditiile in care fostul primar Militaru nu a reusit in 12 ani, ba mai mult a lasat in urma datorii de sute de miliarde.Reflectati mai cu atentie si obiectivism si apoi sa comentati.

  3. Degeaba bagi bani in invatamant si in sanatate tu sti cumva cati oamenii pleaca la 4 dimineata la gara sa faca naveta la bucuresti sa munceasca, tu sti cum este sa stai iarna in frig sa astepti trenul plus ca daca mai are si intarziere e bai asa ca fa locuri de munca ( multe locuri de munca ) asa ca o sa vedeti si dvs cum o sa va multumeaasca toti oamenii si o sa va aprecieze, asa ca ganditiva si la alti nu numai la dvs ce sa faceti cu banii. Asa ca daca ar fi sa intrebam fiecare locuitor al orasului videle cum ar fi sa se creeze locuri de munca in oras fac pariu cu dvs ca in proportie de 80 la suta toti ar fi de acord, asa ca creati locuri de munca. Va multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.