Politic

Primarul Alexandriei se va consulta cu Sfatul Înţelepţilor înaintea fiecărei şedinţe a Consiliului local

sfatMonica DUMITRESCU

Începând de luna aceasta, primarul municipiului Alexandria va fi consiliat şi de Sfatul Înţelepţilor, un organism din care fac parte, cel puţin deocamdată, 23 de pensionari care s-au remarcat de-a lungul timpului atât prin calităţi profesionale, cât mai ales prin cele civice şi morale.

Sfatul Înţelepţilor a fost constituit printr-o hotărâre a Consiliului local, adoptată la sfârşitul lunii februarie 2015. Iniţiativa aparţine Alianţei Judeţene a Pensionarilor Teleorman şi Asociaţiei Judeţene a a Pensionarilor Teleorman şi a fost îmbrăţişată de primarul Victor Drăguşin, care s-a arătat încântat să beneficieze de înţelepciunea şi experienţa acumulate de membri Sfatului de-a lungul vieţii.

O primă întâlnire a Sfatului Înţelepţilor cu primarului municipiului Alexandria s-a desfăşurat marţi, 10 martie, înaintea sedinţei extraordinare a Consiliului local.

“Am convenit cu dânşii ca înaintea fiecărei şedinţe de Consiliu Local, fiind consultanţii mei, să avem întâlniri la care să dezbatem principalele proiectelor de hotărâri. Ne axăm pe cele care au impact asupra vieţii publice din municipiul Alexandria. În partea a doua a întâlnirilor cu dânşii am convenit să facem schimb de impresii şi păreri privind necesităţile imediate ale comunităţii noastre. În contextul în care ideile lor se vor contura într-un proiect de hotărâre am să vin în faţa dumneavoastră pentru a le aproba. Sfatul înţelepţilor are rol deliberativ, este doar consultativ”, a declarat primarul Victor Drăguşin, după prima întrunire.

Sfatul Înţelepţilor cuprinde 23 de pensionari cu vârsta minimă de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei, locuitori ai Alexandriei de cel puţin 40 de ani, care, de-a lungul timpului, au participat la activităţile cetăţeneşti sau de voluntariat. Alte criterii după care au fost selectaţi înţelepţii municipiului au fost: spirit civic, prestanţă, spirit organizatoric, initiativă în dezvoltarea vieţii edilitar-gospodăreşti a municipiului, respectul care li se acordă în comunitatea locală, pregătirea profesională şi conduita morală, dar şi sănătatea fizică şi mintală. Potrivit regulamentului după care este organizat şi funcţionează acest organism, Sfatul înţelepţilor rămâne deschis pentru orice persoană care îndeplineşte aceste criterii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.