Economie

Primăriile fără bani dau Consiliului Judeţean drumurile comunale pentru reparaţii

Aflat până nu demult în administrarea Consiliului local al Comunei Dobroteşti, Drumul comunal 45 Dideşti-Însurăţei-Merişani a trecut în subordinea Consiliului Judeţean, însă nu definitiv, ci pentru o perioadă determinată de doi ani.

Proiectul de hotărâre care oficializează trecerea de la o autoritate către alta a fost aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean de joi, 26 martie.

Actul normativ prevede că trecerea sub administrarea Consiliului Judeţean se face pe o perioadă de doi ani, în vederea executării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii. De asemenea, actul normativ mai prevede că finanţarea lucrărilor se face din fonduri de la bugetul propriu al judeţului Teleorman.

„Primăria Comunei Dobroteşti şi-a exprimat dorinţa ca tronsonul de drum comunal să treacă în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman pentru execuţia lucrărilor de întreţinere şi reparaţii”, se arată în expunerea pe motive. Totodată, aceeaşi expunere pe motive mai precizează că drumul comunal în discuţie se află într-o stare de degradare care generează nesiguranţa traficului rutier, iar situaţia financiară a Primăriei nu permite alocarea de fonduri pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii.

Şi, cel mai probabil, reparaţiile la DC45 vor fi făcute, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea cazurilor, de compania care deţine monopolul în domeniu, Tel Drum. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. sa ia si drumul dintre CALINESTI si LICURICIU ,poate il si asfalteaza cineva,e strigator la cer cum s-a circulat(nu s-a circulat)toata iarna ….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.