Politic

Primarii, în două săptămâni, liberi să-şi aleagă partidul, fără să-şi piardă mandatul

După ce în urmă cu doar o lună de zile li s-au mărit salariile primarilor destul de consistent, cel mai mic salariu fiind de 2.700 lei, după ce acum vor primi fonduri pentru acoperirea necesarului de bani pentru salarii şi servicii sociale şi alte şi alte asemenea facilităţi, iată că acum, vicepremierul Liviu Dragnea a făcut un anunţ şoc, respectiv, vrea să le dea voie primarilor să plece la ce partid vor fără să-şi piardă mandatul, respectiv să fie suspendat de partidul în care a fost. Iată, în acest sens, câteva opinii ale unor lideri din judeţ.

Victor Drăguşin, primarul PSD al Alexandriei: “Este o idee bună şi ar fi bine dacă s-ar putea realiza. Sunt şi în judeţul nostru destui primari, plecaţi deja din alte partide, la alte partide, numai că s-au oprit la stadiul declarativ, pentru a nu fi suspendaţi, cu toate că ei acţionează şi activează pentru partidul în care au venit. Mai mult, sunt primari, în principal de la PDL, care sigur vor să se mute la PMP, chiar la PSD, dar nu o fac pentru că nu vor să-şi piardă mandatul, dar pe ascuns o să dea voturile altor candidaţi şi nu celor din partidul lor. Aşa că este mai bine să se clarifice, acum înainte de alegeri, unde se plasează fiecare primar”.

Teodor Niţulescu, preşedintele PDL Teleorman, copreşedinte Alianţa Creştin Liberală: “Este o chestiune care depăşeşte tot ceea ce înseamnă egalitatea de şanse în politică. Dragnea ştie bine că alegerile se câştigă cu primarii şi de aceea îi vrea pe toţi în PSD astfel încât Ponta să obţină mai mult de jumătate din voturi chiar din primul tur. Numai că o să aibă o mare surpriza. Primarii nu o să vină la PSD şi nici la alte partide, poate pe undeva unul doi la PMP, dar nu cred. Sunt convins că nici cei 7 primari de la PDL, de la noi din judeţ, care au declarat că trec la PSD în urmă cu o lună şi jumătate, acum când vor avea posibilitatea să plece cu acte în regulă, fără să fie suspendaţi, nu o vor face, vor rămâne în PDL”.

Deputatul Marin Almăjanu, preşedintele PNL Teleorman şi copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale: “PSD-ul condus de Dragnea nu mai are nici un Dumnezeu. Nu cred că altcineva îndrăznea să propună sau să anunţe o asemenea măsură pe care, prin ordonanţă de urgenţă, Ponta şi Dragnea vor să o treacă prin Guvern. Sigur, sunt speriaţi că pot pierde alegerile şi odată cu acestea pierd tot, de aceea fac orice pentru a le câştiga, respectiv aducerea unor primari de la PNL şi PDL în PSD. Pe unii prin şantaj, pe alţii prin diverse promisiuni, care nu vor fi onorate niciodată, ş.a.m.d. Eu cred că o asemenea ordonanţă de urgenţă nu se va aplica, acum înainte de campania electorală, pentru că, chiar dacă va trece de Parlament, va fi respinsă de Curtea Constituţională. Cum, de asemenea, cred că nici primarii nu se vor duce la PSD, pentru că speranţele lor sunt să câştigăm noi, acum când reprezentăm o forţă politică mult mai mare decât PSD”. (Gh. P)

One Comment

  1. Alexandru Trifan

    ,,,,,,Aceasta ideie face sa ANULEZE toate VOTURILE date de
    electorat,din contra,ar trebui date LEGI DRASTICE,in care daca pleci de la formatiunea politica care te-a propulsat in PARLAMENT sau PRIMARII,deci vointa a electoratului,sa fie
    URGENT JUDECAT IN FATA ELECTORATULUI,sa SE CONFISTE TOT ce a agonisit prin influienta politica de a le obtine si INERDICTIA de a mai camdida 10 ani in orice fel,politic sau independent,,,,sa se termine cu MASCARADA POLITICA din ROMANIA,,,,,odata !,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.