Politic

Primarii din Teleorman consideră că nu au nevoie de bani pentru drumurile comunale

drumuriVioleta MOCANU

Sumele alocate de  Consiliul Judeţean merg exclusiv la drumurile judeţene

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Teleorman, din data de 21 octombrie, pe ordinea de zi a fost trecut, la punctul 8, Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2014.

Conform Proiectului de hotărâre, judeţului Teleorman i s-a alocat suma de 11.938 mii lei pentru finanţarea cheltuielilor privind exclusiv drumurile judeţene în vederea finalizării lucrărilor de întreţinere aflate în curs de execuţie, precum şi a celor care vor fi executate până la sfarşitul anului 2014.

Decizia a fost luată în urma consultării edililor, convocaţi la întâlnirea care a avut loc pe 16 octombrie şi la care au luat parte un număr de 62 de aleşi (primari/viceprimari) din judeţ. În cadrul consultărilor au avut loc intervenţii, dintre care se poate remarca cea a primarului comunei Balaci, Ilie Calotă, care a precizat faptul că drumurile judeţene sunt prioritare întrucât acestea fac legătura cu oraşele. Este curios totuşi cum un primar a cărui comună stă destul de rău la capitolul drumuri este de acord ca suma alocată judeţului să meargă exclusiv către cele judeţene. Nu stau mai bine nici localităţi ca Videle, Bogdana, Botoroaga, Ciolăneşti, Drăgăneşti de Vede, Crevenicu, Necşeşti, Putineiu, Rădoieşti, Răsmireşti, Suhaia, Troianul sau Vârtoape, dar ai căror primari n-au avut o problemă în a fi de acord cu alocarea sumelor exclusiv pentru drumurile judeţene. De ce au luat această decizie şi nu au luptat pentru a obţine banii necesari care să asigure măcar pietruirea drumurilor comunale, care se găsesc de altfel într-o stare rudimentară, sunt întrebări la care aleşii vor trebui să răspundă în faţa electoratului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.