Economie

Primăria Alexandria şi Primăria Velico Târnovo, partenere într-un proiect transfrontalier în valoare de 12 milioane de euro

primarie3Miercuri, 3 iunie, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, şi primarul municipiului Velico Târnavo, Daniel Panov, au semnat convenţia prin care se pun bazele proiectului transfrontalier „Construire zone ecourbanistice în Euroregiunea Dunărea de jos – modele de dezvoltare urbană durabilă” prin Programul de colaborare transfrontalieră România- Bulgaria 2014- 2020.

Totodată, proiectul are două componente: o zonă de siguranţă, care prevede reabilitarea structurii de protecţie pentru cursurile râurilor Vedea şi Yantra, cu o valoare de 6 milioane de euro, pentru care lider de proiect este comunitatea din Veliko Târnovo, şi o zonă verde, ce presupune realizarea unui ecosistem pe râul Vedea, cu valoare totală de 6 milioane de euro, pentru care lider de proiect este Primăria Alexandria.

Daniel Panov, primarul din Veliko Târnovo, împreună cu specialiştii bulgari implicaţi în proiect, s-au arătat mulţumiţi de colaborarea cu oficialităţile alexăndrene şi au spus că au în vedere şi alte proiecte care să ducă la crearea unui mediu sigur pentru cetăţeni, mai ales în contextul în care regiunea Veliko Târnovo se confruntă adesea cu inundaţii.

De asemenea, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a spus că, deşi lucrurile nu se desfăşoară atât de repede pe cât şi-ar dori, proiectul este unul de importanţă majoră pentru comunitatea pe care o conduce. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.