Social

Primăria Alexandria a asigurat materialele de protecție și logistica necesare unităților de învățământ pentru începerea anului școlar în siguranță

Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, a avut joi, o nouă rundă de întâlniri cu directorii tuturor unităților de învățământ și reprezentanții părinților, de la fiecare unitate de învățământ, pentru analizarea stadiului în care se află pregătirile pentru începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus. A luat parte la întâlnirile organizate de primarul Alexandriei și Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociației de Părinți.

În cadrul discuțiilor au fost analizate posibilitățile existente în fiecare unitate de învățământ din punct de vedere al infrastructurii și dotărilor, așa încât anul școlar să poată începe cu prezența fizică a preșcolarilor și elevilor la școală, fiind respectate toate măsurile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Primarul Victor Drăgușin a direcționat fonduri importante către toate unitățile de învățământ din Alexandria, încă de la începutul pandemiei, iar în prezent școlile din municipiu beneficiază de apă caldă la toate toaletele, dozatoare de săpun și uscătoare de mâini, prosoape de hârtie, dispensere pentru dezinfectanți la intrările/ieșirile din sediile școlilor, precum și la intrarea în fiecare sală de clasă, termometre digitale non contact, grădinițele, atât cele cu program prelungit, cât și cele cu program normal, fiind deja dotate și cu termoscanere performante, iar la școlile gimnaziale și licee urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie montate camere cu termoviziune, care vor identifica imediat ce intră în școală, persoanele a căror temperatură corporală este mare.

De asemenea, au fost direcționate sume importante pentru asigurarea unei rețele de internet care să facă față pentru transmiterea simultană a lecțiilor online, în cazul în care se va opta pentru învățământul mixt sau online în totalitate, dar și pentru achiziționare de calculatoare, laptopuri, camere web, pentru asigurarea în fiecare sală de clasă a logisticii necesare desfășurării cursurilor online, atât la școli și licee, cât și la grădinițe.

Totodată, au fost alocate unităților de învățământ și vor mai fi alocate, în funcție de solicitări, fondurile necesare pentru achiziționare și montarea pereților despărțitori din plexiglas, în sălile de clasă în care nu poate fi asigurată distanța minimă de un metru între elevi. De asemenea, a fost demarată procedura de achiziție a 1.054 de tablete pentru elevii care nu dispun de aparatura necesară participării la lecțiile online, conform evaluării conducerii fiecărei unități de învățământ.

Mai mult, săptămâna trecută au fost alocați 270.000 lei, din bugetul local, pentru achiziționarea măștilor necesare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice din toate unitățile de învățământ din municipiul Alexandria.

În cadrul întâlnirilor a fost discutat și cel de-al doilea scenariu, respectiv cel în care vor fi împărțite clasele în două grupe – jumătate din efectiv la școală, jumătate online, cu rocada acestor grupe cel mai probabil la două săptămâni.

Astfel, în cazul grădinițelor cu program prelungit, în urma discuțiilor purtate, a reieșit că cea mai mare problemă este asigurarea distanțării fizice în dormitoare, în condițiile în care sunt grupe în care numărul copiilor ajunge și la 38. De asemenea, lipsa îngrijitoarelor și a unei legislații care să permită angajarea acestora este încă un motiv care face imposibilă prezența tuturor copiilor la grădiniță.

Decizia finală în ceea ce privește modalitatea în care va începe anul școlar în unitățile de învățământ nu a fost luată deocamdată, în acest sens fiind programate întâlniri pe parcursul săptămânii viitoare, când alături de directorii unităților de învățământ și reprezentanții părinților vor lua parte și conducerea ISJ Teleorman, precum și cea a DSP Teleorman.

3 Comments

 1. Intrebare

  Domnul primar, la fiecare ieșire publica a declarat ca respecta legea.

  La sfârșit de mandat aveți datoria morala, de a publica in presa, lista cu toate clădirile autorizate.
  Măcar sa știm și noi, cetățenii, dacă edilul Alexandriei respecta într-adevăr HGR 571/2016 – emisă de guvern PSD&ALDE.

 2. Inconstienta

  In plus, mincinoasa PSD de Teleorman, sa le explice medicilor epuizați, de ce nu pot face angajări precum și părinților de ce autoritățile locale nu pot angaja asistent medical in unitățile de învățământ, pana nu modifica ART 27 in parlament!

 3. Observator

  Pe hârtie, ne merge bine!

  1 Unitățile de învățământ sunt pregătite?!
  Au autorizație autorizație de securitate la incendiu?!

  2. Domnule primar, va întrebaţi de ce sunt blocate angajările?
  Legea 55/2020, articolul 27- scrie clar, negru pe alb: concursurile sunt suspendate, procedurile în acest sens, la fel, iar angajările fără concurs se pot face temporar, doar pentru activităţi de prevenire şi combatere a situaţiei ce a generat starea de alertă.

  Mulțumim PSD pentru parlamentarii analfabeți funcționali care modifică un proiect lege PNL, fără sa gândească!
  De ce miram?!
  PSD a aflat ca legea a fost votată, după o luna de la publicarea în Monitorul Oficial!
  Circ ieftin în mass- media 3 săptămâni – sa vadă poporul cine e la putere în parlament!
  Va amintiți cum urla Mincinoasa PSD de Teleorman, Violeta Radut, în presa locală?!
  “(…) PSD a amendat masiv proiectul și avertizează guvernul că nu va tolera niciun fel de abuz”
  Acum, să le răspundă cadrelor didactice, părinților și copiilor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.