Politic

Prima şedinţă a Consiliului Judeţean de după ruperea USL a confirmat menţinerea alianţei PSD-PNL pe plan local

Carmen Dumitrescu

A doua zi după anunţul ruperii USL era programată una dintre şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean Teleorman. În contextul în care evenimentele politice naţionale generaseră deja suficientă vâlvă, toată lumea a aşteptat ca şedinţa consilierilor judeţeni să clarifice noua atitudine a liberalilor şi social-democraţilor la nivel local. Însă, în mod evident, liberalii teleormăneni au rămas consecvenţi ideii de menţinere a alianţei la nivel local, astfel încât în acest moment, PNL este în Opoziţie la nivel central şi la Putere la nivel local. Paradoxală sau nu, situaţia este cât se poate de evidentă în Teleorman şi nimeni nu poate contesta că liberalii teleormăneni nu doresc să-şi părăsească funcţiile şi privilegiile obţinute sub steagul uselist.

Astfel, şedinţa de consiliu judeţean s-a derulat ca de obicei, cu unanimităţi şi foarte puţine precizări, majoritatea tehnice, legate de proiectele înscrise pe ordinea de zi. Ca atare, în cadrul acestei întâlniri, consilierii judeţeni au aprobat, fără probleme, mai multe hotărâri, între care menţionăm: aprobarea delegării gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe trasee cuprinse în Programul de transport public judeţean pentru perioada 2014 – 2019, precum şi tarifele practicate de operatorii de transport rutier, reactualizarea şi însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului, atribuirea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public  judeţean, dar şi desemnarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Teleorman în consiliile etice ale unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care s-a preluat managementul asistenţei medicale. În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii judeţeni şi-au dat şi acordul pentru realizarea unei staţii de neutralizare a deşeurilor medicale periculoase, rezultate din activitatea spitalicească la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. Acest acord este unul important pentru că spitalul judeţean nu are o astfel de instalaţie şi singurul lucru pe care beneficiarul trebuie să îl facă este să pună la dispoziţie spaţiul pentru montarea dispozitivului. Întrucât era necesară o staţie de neutralizare a deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească, Consiliul Judeţean şi-a dat acordul de principiu ca Spitalul judeţean de Urgenţă din Alexandria să facă parte din proiect. Spitalul nu dispune de un spaţiu corespunzător pentru montarea echipamentelor, dar, în calitate de administrator al patrimoniului primit de la Consiliul Judeţean, instituţia spitalicească a reuşit identificarea unei suprafeţe care corespunde cerinţelor menţionate în proiect şi care poate fi pusă la dispoziţia proiectului.

Consilierii judeţeni au votat şi proiectul de rectificare al bugetului propriu al judeţului Teleorman pentru anul 2014, ajustarea fiind necesară din următoarele motive: modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetului propriu al judeţului pentru 2014 şi majorarea prevederilor bugetare aprobate iniţial Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.