Eveniment

Prima probă a Bacalaureatului se încheie joi

Monica DUMITRESCU

Conform calendarului de desfăşurare a examenului de Bacalaureat, primei probe, cea de evaluarea a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română, i-au fost alocate trei zile, în intervalul 10-12 iunie. În majoritatea liceelor teleormănene, au fost evaluaţi toţi candidaţii în primele două zile. Proba continuă şi joi doar în cinci licee din Teleorman: Liceul Teoretic Zimnicea, Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, Liceul Olteni, Liceul Videle şi Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria, în total numărul candidaţilor programaţi să susţină proba orală la limba română astăzi fiind 157. Acestora li se pot adăugă şi absolvenţii respectivelor unităţi de învăţământ care au absentat în zilele anterioare, numai dacă fac dovada că au avut un motiv întemeiat.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru susţinerea primei probe a bacalaureatului au fost înscrişi 2711 candidaţi. În prima zi, din cei 1448 candidaţi programaţi au lipsit 141.

Cea de-a doua probă a bacalaureatului, proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 16-20 iunie. Probele orale nu sunt eliminatorii şi nici nu influenţează media generală obţinută de candidaţi, prezenţa la aceste probe fiind însă obligatorie şi suficientă pentru promovarea bacalaureatului. Candidaţii nu primesc note şi nici calificative admis/respins. Probele orale stabilesc doar nivelul de competenţă al candidaţilor, utilizator începâtor, mediu, avansat sau experimentat, care va fi specificat în diploma de Bacalaureat. Candidaţii care nu se prezintă la una sau mai multe probe orale, se pot prezenta la probele scrise însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

În această sesiune numărul total al candidaţilor înscrişi este 3339, aproximativ 800 dintre aceştia fiind absolvenţi din anii trecuţi care nu au promovat Bacalaureatul. Majoritatea absolvenţilor din seriile anterioare vor susţine doar probele pe care nu le-au promovat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.