Sport

Preşedintele CJA Teleorman “Sper să putem promova câţiva arbitri la loturile divizionare!”

Una din problemele majore pe care le întâmpină de câţiva ani Comisia Judeţeană a Arbitrilor Teleorman este reducerea numărului de arbitri în loturile divizionare. Cauzele pentru care s-a ajuns ca, de la 15-16 arbitri teleormăneni în loturile A, B şi C să mai activeze doar şase arbitri, din care două în loturile feminine, sunt destul de complexe, după cum, a precizat într-un interviu preşedintele CJA Teleorman, Dan Niţu. Acesta a precizat, referitor la reducerea numărului de arbitri teleormăneni în loturile divizionare că o cauză principală este lipsa de interes a arbitrilor respectivi. “Este, într-adevăr, o problemă serioasă reducerea numărului arbitrilor în loturile divizionare, faţă de acum zece ani. În această perioadă, mulţi au părăsit activitatea din cauza vârstei, cei mai mulţi însă au renunţat la arbitraj deoarece au activat, în plan personal, în domenii care nu le-au permis să mai trateze activitatea la aceeaşi parametri. În acest fel, au fost nevoiţi să renunţe, deoarece nu mai aveau timp suficient, iar arbitrajul presupune o permanentă pregătire, mai ales că activităţile lor profesionale le-au oferit satisfacţii financiare mai mari. O altă problemă pentru care nu mai sunt arbitri divizionari ca în urmă cu câţiva ani este o anume lipsă de interes a celor care, în ultima perioadă, au părăsit aceste loturi. Au tratat superficial pregătirea, nu au reuşit să depăşească baremurile impuse la testele din vară, sau din iarnă, ori n-au obţinut o notă care să le permită trecerea testelor teoretice, astfel că au fost retrogradaţi. De fapt, aceasta este problemă majoră pentru numărul redus de arbitri, faptul că mulţi din cei tineri nu înţeleg că în arbitraj este nevoie de pregătire în continuu”, a spus Dan Niţu, preşedintele arbitrilor teleormăneni.

Despre sezonul care va începe peste zece zile, preşedintele CJA Teleorman spune că va fi unul cel puţin la fel de interesant ca turul campionatului, dar speră ca arbitrajul să se ridice la nivelul competiţiei fotbalistice. “Urmează un sezon în care ştim că sunt ambiţii mari, echipele cu pretenţii la câştigarea campionatului s-a văzut că practică un fotbal de calitate. De aceea, sper ca arbitrajul să fie cel puţin la nivelul competiţiei, sper ca tinerii de la care avem aşteptări, să confirme în acest sezon. Din punct de vedere al moralităţii, nu cred că mai sunt probleme, cred că echipele au înţeles că acele lucruri de care altădată se vorbea, au dispărut”, a mai precizat Dan Niţu, care a menţionat faptul că, “în 2014 sper ca arbitrajul judeţean să arate acea creştere valorică pe care noi o aşteptăm, dar mai ales să putem promova câţiva arbitri la loturile divizionare, pentru că aşa se face evaluarea activităţii noastre, la nivel naţional”.

 

Doar şase arbitri divizionari

La început de an 2014, judeţul Teleorman mai are doar şase arbitri în loturile divizionare, naţionale. Cristina Babadac (Alexandria) activează ca arbitru în lotul feminin FIFA şi în Liga a 2-a, Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Marius Bobe (Videle) activează ca asistenţi în lotul Ligii a 2-a, Tomi Teodorescu şi Aurel Tănase (ambii Roşiori) asistenţi în lotul Ligii a 3-a. Un plus îl reprezintă, din acest an, promovarea arbitrei Cătălina Nan (Alexandria) ca asistent în lotul Ligii a 2-a, decizia fiind anunţată la începutul lunii februarie a.c.

În privinţa volumului de activitate al CJ Arbitri Teleorman (preşedinte Dan Niţu), iată mai jos situaţia din punct de vedere statistic:

– arbitri în activitate (arbitri + arbitri asistenţi) – 181;

– Subcomisia Alexandria (responsabil Ion Ştefan) – 66 de arbitri;

– Subcomisia Roşiorii de Vede (responsabil Nicolae Răceală) – 51 de arbitri;

– Subcomisia Turnu Măgurele (responsabil Dan Niţu) – 35 de arbitri;

– Subcomisia Videle (responsabil Ionel Ţurlete) – 29 de arbitri;

– observatori în activitate – 42 (din care 18 fac parte din lotul Ligii a 4-a).

2 Comments

  1. Eu nu cred in sperantele lui Nitu.In primul rand numai sunt „Profesori”care sa fie depasiti de elevii lor asa cum este o vorba mai veche.Aduceti-va aminte ca, pe vremea tatalui sau (Costel Nitu,d-zeu sa-l odihnesaca) in Teleorman nu erau locuri suficiente pentru promovarea arbitrilor care concurau si ramaneau la nivelul judetului,arbitrii care aveau categoria a I-a.Acum avem sase arbitrii divizionari, doua in lotul feminin,dintre care una adoptata prin alianta cu sotul ei!Ce sperante aveti d-le Nitu,d-le Prodan care nu sunte-ti in stare sa promovati nimic?!Nici arbitrii nici fotbal nimic,dar va doriti casa fotbalului,adica tichie de margaritar va mai lipseste cum spune un vechi proverb romanesc!

  2. care pregatire nitule, te-ai implicat si tu vreodata activ? esti un incompetent care din gura le face pe toate si in realitate nimic. aceleasi minciuni an de an

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.