Eveniment

Președintele ANSVSA revine în Teleorman/ Probele suspecților de infecție cu COVID-19 vor fi lucrate în județ, de joi

După anunțul privind deplasarea ministrului Sănătății la Spitalul Caritas, o altă vizită importantă este anunțată pentru miercuri în Teleorman. Președintele ANSVSA Robert Chioveanu se va deplasa la sediul DSVSA Teleorman, unde a fost amenajat spațiul pentru instalarea aparatului RT-PCR care va prelucra probele suspecților de infecție cu COVID-19 din județ.

Potrivit unor surse, acesta va fi însoțit de specialistul care a lucrat la DSV Ialomița cu aparatul de depistare a coronaviruslui, precum și de alți reprezentanți ai Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală.

Aceleași surse susțin că pe parcursul zilei de miercuri vor fi făcute calibrările, urmând ca începând de joi să fie prelucrate în județ probele prelevate de la suspecții de infecție cu noul coronavirus.

Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA a mai fost în județ, în urmă cu aproape două săptămâni, când a făcut o vizită de lucru la clinica medicală în care a fost instalat inițial sistemul RT-PCR, trimis de Guvern în Teleorman pe perioada pandemiei de coronavirus.

În urma deplasării, reprezentanții ANSVSA au ajuns la concluzia că spațiul în care fusese instalat aparatul de testare nu corespunde cerințelor, astfel că echipamentul a fost mutat la DSVSA, unde există un spațiu care îndeplinește toate condițiile sanitare și de biosecuritate ce se impun în asemenea condiții.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.