Social

Preşcolarii şi elevii din clasele primare se pregătesc de vacanţă

Potrivit structurii anului şcolar 2013-2014, în perioada 2-10 noiembrie, preşcolarii şi elevii din clasele I-IV vor beneficia de o vacanţă. Dascălii nu sunt însă încântaţi de această pauză, majoritatea spunând că abia au reuşit să-i facă pe copii să respecte programul după vacanţa de vară, iar această vacanţă de o săptămână îi va scoate din nou din ritm. Sunt însă şi dascăli care spun că cei mai mici dintre elevi au nevoie de această pauză, programul prea încărcat din timpul şcolii obosindu-i pe aceştia. Astfel că, unii dintre dascăli consideră că în vacanţă elevii trebuie să aloce câteva ore pe zilnic temelor pentru a nu ieşi din ritm, în timp ce alţii, mai puţini decât cei din prima categorie, sunt împotriva temelor de vacanţă şi spun că elevii trebuie să se odihnească.

Numărul copiilor din Teleorman care beneficiază de această scurtă vacanţă  este de peste 21 000. Dintre aceştia aproximativ 5600 frecventează cursurile grădiniţelor, aproximativ 2600 sunt elevi în clasa pregătitoare, restul fiind elevi din clasele I-IV.

Preşcolarii şi elevii din clasele primare se vor întoarce la şcoală luni, 11 noiembrie. Următoarea vacanţă de care vor beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar este programată în perioada 21 decembrie-5 ianuarie. Anul acesta vacanţa de iarnă este mai scurtă cu o săptămână comparativ cu anul trecut, iar semestrul I va continua şi după vacanţă, până la sfârşitul lunii ianuarie. În perioada 1-9 februarie 2014 elevii vor fi din nou în vacanţă, iar pe 10 februarie începe semestrul al doilea. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.