Social

Preşcolarii de la Orbeasca de Sus au început anul şcolar în casă nouă

Orbeasca2Monica DUMITRESCU

Comuna Orbeasca se poate mândri cu una dintre cele mai moderne grădiniţe din judeţ. Începând cu acest an şcolar, copiii din Orbeasca de Sus vor învăţa într-un sediu nou care oferă cele mai bune condiţii: săli de clasă spaţioase dotate cu mobilier nou şi materialele didactice necesare în procesul de pregătire a copiilor de grădiniţă şi clasa pregătitoare. La iniţiativa unei educatoare, consilier local în comuna Orbeasca, autorităţile locale au aprobat finanţare din bugetul local pentru reabilitarea unei clădiri abandonată după 1989, ajunsă într-o stare avansată de degradare, şi transformarea ei într-una dintre cele mai frumoase şi mai moderne grădiniţe din judeţ. Proiectul s-a bucurat de sprijinul primarului Budică Gheorghe, care s-a implicat în coordonarea lucrărilor de la început până la finalizarea lor, aşa încât la începutul anului şcolar cei aproximativ 80 de copii de grădiniţă şi clasă pregătirtoare din Orbesca de Sus să poată fi primiţi în casă nouă. Potrivit primarului, în vechea clădire au fost refăcute tencuielile interioare şi exterioare, au fost montate ferestre şi uşi termopan, a fost pus parchet în sălile de clasă şi gresie pe holuri, şi cel mai important a fost realizat un acoperiş nou care nu va mai permite infiltraţia apei. Din cele patru săli de clasă nu lipseşte nimic, covoare, mobilier nou adaptat vârstei copiilor şi tot ce mai trebuie pentru desfăşurarea activităţii la clasă în cele mai bune condiţii. Şi pentru cadrele didactice a fost amenajată o cancelarie modernă. Copiii vor folosi deocamdată grupurile sanitare din vechea grădiniţă care asigură condiţii decente şi ceea ce este mai important, copiii nu trebuie să iasă afară, vechea grădiniţă fiind practic lipită de noul sediu. Primarul Gheorghe Budică a spus că situaţia nu va rămâne aşa pentru mult timp. “Prin grija Consiliului Judeţean Teleorman, comuna Orbeasca a fost cuprinsă într-un proiect cu finanţare externă. Prin acest proiect olandezii vor construi la acestă grădiniţă un grup sanitar nou şi modern care va asigura cele mai bune condiţii copiilor”.

Primarul a mai precizat că până la începerea sezonului rece va fi montată şi centrala termică, acesta fiind deja contractată.

Inaugurarea noii grădiniţe de la Orbeasca de Sus s-a făcut odată cu deschiderea anului şcolar, ieri, 15 septembrie. Alături de copii, dascăli şi părinţi, oficialităţi locale: primar, viceprimar, secretar, consilieri locali, la manifestări au participat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, Mircea Dumintrescu – administrator public al judeţului, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman fiind prezent inspectorul de zonă, Mihai Ionescu.

În deschiderea manifestărilor, prof. Georgeta Haită, directorul Şcolii Orbeasca de Jos, unitate de învăţământ cu personalitate juridică de care aparţin toate celelalte unităţi din comuna Orbeasca, a urat bun venit copiilor în noul an şcolar, dorindu-le mult succes şi asigurându-i, atât pe ei, cât şi pe părinţi de implicarea cadrelor didactice în călăuzirea lor pe drumul cunoaşterii. A urmat cuvântul primarului care i-a asigurat pe dascăli, copii şi părinţi de tot sprijinul său în contiuare, unităţile de învăţământ şi educaţia copiilor comunei fiind una din priorităţile sale. Preşedintele CJT, Adrian Gâdea, a felicitat la rândul său atât pe primar pentru importanţa pe care o acordă şcolii, cât şi pe copii şi cadrele didactice pentru rezultatele bune pe care le-au obţinut în activitatea lor, urându-le succes mai departe, iar Mircea Dumitrescu, fiu al comunei, a ţinut să-l felicite în special pe primarul Gheorghe Budică, considerând că acesta ar putea fi un exemplu pentru ceilalţi primari din judeţ pentru modul în care se preocupă de modernizarea comunei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.