Eveniment

Premiul I la competiţia naţională InfoMatrix, câştigat de o elevă a Liceului Pedagogic din Alexandria

Monica DUMITRESCU

Bianca Raluca Teodora Chiar, elevă a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria, a câştigat cu filmul “Empty Hearts” locul I la Concursul Naţional Infomatrix 2014, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti. Astfel, eleva din Alexandria s-a calificat la etapa internaţională a competiţiei la care vor participa tineri din 45 de ţări şi care se va desfăşura în luna mai, la Bucureşti.

“Empty Hearts” este un film de scurt metraj prin care Bianca Chiar atrage atenţia asupra problemei copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate şi a dificultăţilor cu care ajung să se confrunte aceştia. De asemenea, filmul propune soluţii şi măsuri de prevenire a problemei expuse. Eleva a declarat că ideea realizării acestui film i-a venit de la povestea propriilor veri de care au grijă bunicii, în timp ce părinţii acestora sunt plecaţi în străinătate la muncă. “În aparenţă, par nişte copii ca toţi ceilalţi, însă în interiorul lor, are loc un zbucium de sentimente, cel predominant fiind acela de tristeţe, tânjesc după afecţiunea părinţilor, după un strop de dragoste… Noi nu putem întelege această tristeţe, însă ne putem doar imagina cum ar fi să trăim în locul lor, cum ar fi ca părinţii nostri să fie plecaţi. Copilăria acestor copii le este, practic, furată, fiind prea devreme împovăraţi de griji şi responsabilităţi. Dorind să le ofere copiilor un trai mai bun, părinţii nu îşi dau seama că lasă acasă copii care pot ajunge la deprimare, la inadaptabilitate socială, la rezultate slabe la învăţătură, etc.”, povesteşte autoarea filmului.

În competiţie, la categoria Short Movie, unde alexăndreanca a câştigat locul I, au fost înscrise peste 43 de proiecte. La concurs Bianca Chiar a fost însoţită de prof. Eliza Sotirescu, coordonatoarea proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.