Social

Premiul I la competiţia Info Educaţie 2014 pentru alexăndreanca Bianca Raluca Chiar

diplomaMonica DUMITRESCU

Bianca Raluca Chiar, elevă a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, a mai înregistrat un succes la nivel naţional după ce filmul “Empty Hearts” i-a adus anul acesta mai multe premii la nivel naţional şi internaţional.

Este vorba despre premiul I la InfoEducaţie 2014, un concurs interdisciplinar ajuns la a 21-a ediţie, dedicat primei femei inginer din lume Elisa Leonida Zamfirescu, s-a desfăşurat în perioada 28 iulie-3 august în tabăra de elevi de la Gălăciuc din judeţul Vrancea. Concursul este adresat elevilor cu aptitudini, inclinatii şi interes pentru crearea aplicatiilor informatice – soft educational, soft utilitar, multimedia, roboti si pagini web – atât de la profilul informatica cât si de la alte profile.

Eleva din Alexandria a participat la secţiunea Multimedia cu filmul “Empty Hearts”. După prezentarea aplicaţiei în ziua concursului, la secţiunea Multimedia, Bianca Chiar a intrat în secţiunea de open a competiţiei, secţiune care a durat 12 ore şi a constat în realizarea unei lucrari software complexe pe o tema dată de juriu.

Tema a constat în realizarea unei aplicaţii media “InfoEducatie live”. Filmul trebuia să cuprindă activitatea din primele trei zile de tabără şi de la toate secţiunile OPEN pentru toate categoriile înscrise în concurs. Lucrarea îmbină elemente de scenariu, regie, design, montaj video, efecte/tranziţii, originalitate, titlu sugestiv. Filmul realizat în secţiunea de open de eleva Bianca Chiar s-a numit “Prin ochii mei”.

Bianca Chiar a impresionat juriul şi a reuşit să câştige locul I. Pe lângă premiul oferit de MEN, eleva Bianca Chiar a mai obţinut un premiu şi din partea Uniunii Profesorilor de Informatică din Romania şi de la sponsorii ediţiei Google România, Intel, Bitdefender, Cisco România etc.

În baza premiul I obţinut la acest concurs, eleva intră fără examen la mai multe facultăţi de profil din ţară, competiţia având statut similar cu o olimpiadă naţională.

În tabăra de la Gălăciuc, eleva din Alexandria a fost însoţită de Eliza Sotirescu, profesor de informatică în cadrul aceluiaşi liceu, care a îndrumat-o şi i-a stat alături în toate competiţiile la care a participat.

Cu filmul “Empty Hearts”, Bianca Chiar a câştigat I la faza naţională a competiţiei InfoMatrix 2014 şi s-a calificat la faza internaţională a concursului.

Eleva a reuşit să impresioneze juriul şi la etapa internaţională a InfoMatrix, obţinând o medalie de bronz în cadrul competiţiei la care au participat peste 500 de liceeni şi studenţi din 43 de ţări. În realizarea acestui film a fost inspirată de o poveste reală, a verilor ei, care sunt crescuţi de bunici, în vreme ce părinţii lor au luat calea străinătăţii, pentru a câştiga un ban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.