Politic

Premierul Ludovic Orban, în vizită de lucru în Teleorman

Premierul României Ludovic Orban, însoțit de secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu și șeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă, a făcut, marți, 1 septembrie, o vizită de lucru în Teleorman, unde a vizitat mai multe obiective de investiții finalizate ori în curs de derulare. Au participat la vizita premierului în județ președintele PNL Teleorman și, totodată, candidatul partidului la funcția de președinte a Consiliului Județean, Eugen Pîrvulescu, prefectului județului Liviu Dumitrașcu, deputatul PNL Calotă Florică Ică, precum și mai mulți lideri județeni ai liberalilor teleormăneni. Prima oprire a delegației a fost la inaugurarea unei grădinițe la Drăgănești Vlașca, investiție realizată prin PNDL, despre care primarul liberal Cirpian Ciuperceanu spune că s-a ridicat la valoarea de 1.7 milioane de lei.

“Am ținut să fiu prezent la inaugurarea acestei investiții care este finalizată prin PNDL și ca să văd cum arată investiția și ca să văd și cum sunt măsurile de protecție sanitară, de asigurare a distanței fizice. Este o grădiniță extrem de bine gândită, cu circuite bine gândite, cu clase care asigură distanțarea și sunt convins că toți copiii care vor veni aici la grădiniță se vor juca, se vor bucura de serviciile acestei grădinițe în siguranță”, a declarat premierul Ludovic Orban la inaugurarea grădiniției de la Drăgănești Vlașca.

Următoarea oprire a delegației guvernamentale a fost la șantierul de pe DN6, acolo unde au fost, deja, demarate lucrările pentru lărgirea primei porțiuni din drumul care leagă Alexandria de București. În perioada următoare, Drumul European 70 va beneficia de intervenții pe anumite zone, în afara localităților, pe care se produc de obicei blocaje, astfel încât să fie fluidizat traficul rutier, iar numărul accidentelor să fie redus.

“Este o lucrare extrem de necesară, care va avea utilitate, pentru că va permite siguranță mai mare în trafic și o fluidizare a traficului. Este foarte important că se face, desigur nu este autostrada lui Dragnea, povestea aia cu autostrada lui Dragnea, dar noi am decis, CNAIR a decis să dea drumul la această lucrare, o lucrare utilă pe un drum care necesită o lărgire”, a spus premierul Orban în vizita făcută pe șantierul de la intrare în Alexandria.

Următoarea oprire a delegației a fost la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, unde se va construi un corp nou care, potrivit datelor furnizate de conducerea unității medicale, va avea subsol, parter și cinci etaje, va avea capacitate totală de 72 de paturi, va dispune, printre altele, de secție ATI cu 26 de paturi, un bloc operator cu șase săli de operație, dar și 4 săli de naștere.

“Corpul care se va construi va aduce un plus, la creșterea calității actului medical pentru populația acestui județ îmbătrânită și fără resurse financiare să apeleze la structurile private și odată construit acest corp în care se va desfășura actul medical, pentru că va dispune de tot ce este nevoie, construirea lui va mai aduce un beneficiu personalului medical, pentru că vom crește condițiile de muncă, pentru care s-a mai rezolvat problema salariilor, dar condițiile de muncă încă lasă de dorit”, a spus dr.Valentin Filip, candidat PNL pe lista pentru Consiliul Județean, despre realizarea noului corp al Spitalului Județean.

Execuția noului corp va dura 27 de luni, din care 3 luni proiectarea, după semnarea contractului. Așadar, conform proiectului, investiția va fi finalizată în doi ani, respectiv în 2022.

“Venim să tăiem panglica tot cu domnul premier Orban”, a precizat Cristi Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului.

După vizita de la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, delegația s-a deplasat la ieșire din Alexandria spre Turnu Măgurele, unde se va începe reabilitarea DN52, care leagă Alexandria de Turnu Măgurele.

2 Comments

 1. obiectiv

  Referitor la acea largire a DN6: Dupa plecarea delegatiei utilajele au fost retrase. Nu au nici studiu de fezabilitate, cu atat mai putin proiect. In alta ordine de idei, largirea cu o jumatate de banda, ca DN2, va conduce la cresterea numarului de accidente rutiere, Nu intamplator DN2 este numit si “drumul mortii”. Solutia 2 benzi pe sens sau autostrada – traficul impune.

 2. #Adevarulinpolitica

  Comunicat de presă PSD Teleorman 01.09.2020:

  “ Ne exprimăm speranța că vizita anunțată nu va avea conotații electorale, având în vedere perioada în care ne aflăm, chiar la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie, când miza electorală este atât de evidentă, fiind practic suprapusă peste un interes propagandistic politic uriaș.
  (…) PSD pe baza unui program de guvernare coerent, cu obiective clare, care a avut scopul să pregătească reformele necesare pentru modernizarea comunităților locale din România în spirit european”.

  Mai bine un program populist și seducător decât unul realist și corect!
  Acesta este principiul după care s-a ghidat programul de guvernare pentru perioada 2017 – 2020. Odată cu schimbarea propriilor guverne, coaliția PSD-ALDE a renunțat și la “Biblia” lui Dragnea.
  Foaie de parcurs pentru ceea ce trebuia să facă guvernul PSD &ALDE, pentru un cetățean de la naștere și până la finalul vieții:
  – 1000 de Grădinițe și creșe – minciună!
  – În România există peste 2.000 de școli care au toaleta în afara instituției de învățământ – realitate!
  – 1.600 de lei/ an pentru orice elev care nu chiuleşte – minciună!
  – Dezvoltarea unei baze sportive minimale la nivelul fiecărei școli principale din comune“.- minciună!
  – Dotarea unităților școlare cu baze sportive și cabinet de medicină sportivă complet utilate“.- minciună!
  – Cetatenii au fost mințiți că salariile lor vor crește cu 25 %;
  – Cetățenii au fost mințiți că nu vor scădea salariile prin transferul contribuțiilor;
  – Pensionarii au fost mințiți că vor avea o viață mai bună!
  „Echitatea trebuie să fie și pentru pensionari, alături de salariați și celelalte categorii sociale.
  De aceea Punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel:
  – 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei;
  – 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei;
  – 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei;
  – 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei;
  – 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.”
  – Oamenii cu credite la bănci au fost mințiți că vor suporta mai ușor această povară- Euro a ajuns la un curs istoric și ROBOR la fel!- minciună!
  – Autostrăzi: 350 km – Zero realizări – minciună!
  – 8 Spitale cu hotel inclus – doar pe hârtie – minciună!
  – Trenuri de mare viteză – minciună!
  – Două săli pentru atletism, două la tenis, două la canotaj – minciună!
  – 31 de staţiuni balneare- minciună!
  – Fond de investiţii de 10 miliarde de euro- minciună!
  – Investitorii au fost mințiți că impozitul pe dividende va scădea la 0%;
  – Agricultorii au fost mințiți ca până în 2020 vor fi 2 milioane de hectare irigate;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.