Economie

Prefectul judeţului solicită comisie de control de la Ministerul Muncii în cazul Donau Chem

colajDespre proaspăt disponibilizaţii muncitori ai Combinatului chimic Donau Chem se ştie că sunt neplătiţi de câteva luni bune, astfel că unii n-au mai văzut un leu din februarie, alţii au reuşit să primească jumătate din salariul pe luna martie, iar cazurile cele mai fericite şi-au primit integral salariile pe luna martie.

La modul în care clauzele contractului colectiv de muncă sunt respectate trebuie să vegheze Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman. În acest sens, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Primăria Turnu Măgurele vineri, 19 iunie, prefectul judeţului Carmen Daniela Dan l-a chestionat pe Emil Ciobanu, inspectorul şef al ITM Teleorman, referitor la controalele derulate în cazul Donau Chem, la neregulile constatate, precum şi la măsurile luate de inspectorii ITM.

Dialogul prefectului judeţului cu şeful ITM a fost unul de natură să agite şi mai tare spiritele, cei peste 200 de chimişti din sală declarându-se total nemulţimiţi de argumentele inspectorului şef ITM. De altfel, nici la precedenta şedinţă de la finalul lunii martie şeful ITM Teleorman n-a scăpat mai ieftin, acesta văzându-se atunci obligat să apeleze şi la adjunctul său pentru a justifica măsurile luate în cazul Donau Chem.

În şedinţa de vineri, Emil Ciobanu a vorbit despre controalele efectuate la combinatul chimic de către inspectorii instituţiei pe care o conduce, despre amenzile date, precum şi despre măsurile dispuse. Cele spuse de şeful ITM au nemulţumit-o, se pare, pe Carmen Daniela Dan, astfel că prefectul judeţului a declarat că va solicita o comisie specială de control din cadrul Ministerului Muncii, care să verifice modul în care clauzele contractului colectiv de muncă al angajaţilor Donau Chem sunt respectate de angajator.

„Eu înţeleg că aveţi nemulţimiri în ce priveşte ITM Teleorman, da? Eu vă spun că o să cer o comisie de control de la Minister”, le-a spus Carmen Daniela Dan celor prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei Turnu Măgurele.

În ce-i priveşte pe chimişti, pentru aceştia nu este atât de important ce comisie face verificarea la combinatul chimic, important este ca ei să-şi primească, într-un fel sau altul, drepturile salariale restante. (Violeta Mocanu)

3 Comments

 1. Parintii mei lucreaza la viile din Zimnicea ale firmei Intervit-firma a grupului Interagro ca zilieri iar banii pentru munca prestat ii primesc o data pe luna -contrar legii zilierilor.
  Cei de la ITM au venit de cateva ori in control si nu au facut nimic.

 2. Nu fiti asa de rautaciosi cu domnul Ciobanu Emil.
  Un om modest locuieste in Nanov intr-o anexa gospodareasca.
  Conform declaratiei de avere banii castigati prin vanzarea farmaciei sotiei sale ia donat-circa 100000 euro-unui azil de batrani.

 3. La cate petreceri a fost Emil Cibanu cu Ioan Nicolae?
  Fata soferului de la ITM a fost angajata la Interagro?
  Baiatul domnului Ciobanu a fost asociat la o firma de calificari profesionala din Zimnicea ,, INTERGAUDEAMUS ,,
  asociati fiind si interagro ?
  Cate amenzi s-au dat celor din grupul Interagro?
  ………………………………………..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.