Politic

Prefectul Carmen Daniela Dan a depus jurământul

Ioan DUMITRESCU

Duminică, 16.03.1014, în prezenţa câtorva parlamentari social-democraţi de Teleorman, în prezenţa vicepremierului Liviu Nicolae Dragnea, ministrul Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale, noul prefect, Dan Carmen Daniela a depus jurământul de credinţă. La eveniment au participat directori de instituţii deconcentrate, primari de municipii, oraşe şi comune, salariaţi ai Instituţiei Prefectului.

Liviu Nicolae Dragnea a citit cele trei ordine semnate de premierul Victor Ponta: cel de eliberare din funcţia de prefect a domnului Liviu Dumitraşcu, cel de revocare din funcţia de subprefect a doamnei Dan Carmen Daniela, şi cel de numire a acesteia în funcţia de prefect al Judeţului Teleorman. După depunerea jurământului de credinţă a noului prefect, Dan Carmen Daniela, prima femeie prefect din judeţul nostru, vicepremierul Dragnea a făcut o scurtă declaraţie, în care a amintit faptul că noul prefect are suficientă experienţă pentru funcţia importantă în care a fost numită, precum şi faptul că anul acesta Instituţia Prefectului are un rol foarte important în gestionarea celor două alegeri foarte importante: alegerile europarlamentare de pe 25 mai, şi alegerile prezidenţiale din iarnă, la care ar trebui adăugate şi alegerile locale parţiale pentru câteva localităţi teleormănene.

Liviu Dragnea a mai spus că trebuie să ne aşteptăm oricând la calamităţi naturale, care nu sunt de dorit, dar care pot apărea, şi atunci, în perioada respectivă este nevoie de colaborare, de coeziune şi de coerenţă din partea Instituţiei Prefectului.

Pentru funcţia de subprefect eliberată de Dan Carmen Daniela nu s-a găsit încă un înlocuitor, dar Liviu Dragnea a asigurat că în aproximativ zece zile va fi numit omul potrivit la locul potrivit, tot prin decizie guvernamentală.

 

Dan Carmen Daniela

Fiindcă, după cum susţine chiar în CV-ul său, Dan Carmen Daniela are mai multe calităţi, printre care se numără uşurinţa la adaptabilitate, abilitate în luarea deciziilor, capacitate de a analiza şi rezolva problemele, capacitatea de a lucra independent, ca membru şi lider al unei echipe, capacitatea de a delega corect, bună comunicare scrisă şi orală, competenţe manageriale, a fost selectată de Executivul Ponta şi promovată din funcţia de subprefect în cea de prefect al judeţului Teleorman. Prin Hotărârea de Guvern nr. 174/12.03.2014, Dan Carmen Daniela a fost numită prefect, după retragerea liberalilor de la guvernare, şi înlocuirea prefecţilor apolitici de sorginte liberală cu alţii, tot apolitici, dar social-democraţi…

Născută pe 09.10.1970, Dan Carmen Daniela a făcut şcoala generală în Bucureşti, a urmat Liceul Zoia Kosmodemianskaia din Bucureşti, fosta şcoală de fete, după care a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, iar masterul l-a susţinut cu Managementul Afacerilor Publice Europene.

Primul loc de muncă al doamnei Dan Carmen Daniela a fost în anul 1990 ca secretar la CPUN. În perioada 1990-1996 a lucrat ca secretar la Şcoala Generală numărul 3 din Videle. Între 1996 şi 2001 a fost referent la Banca Agricolă din Videle, iar între 2001 şi 2002 a fost consilier juridic la Consiliul Judeţean Teleorman, la fel ca şi în perioada 2002-2010. În anii 2010-2012 Dan Carmen Daniela a fost director executiv al Serviciului Public de Evidenţă a Populaţiei, iar din 2012 până în prezent a activat ca subprefect.

În declaraţia de avere a doamnei subprefect din 25.05.2013 este menţionat faptul că nu este prea bogată; nu are terenuri, case, nu are moşii, are doar o maşină Renault Laguna din anul 2006. Cu toate acestea, veniturile doamnei Dan Carmen Daniela nu sunt de neglijat: 28.585 /an din salariu de la Instituţia Prefectului, 14.492 lei/an de la OPCJEP Teleorman, şi încă 24.000 lei/an salariu de la OMV Petrom SA. De departe, averea prefectului Dan Carmen Daniela este mai mică decât a celui căruia i-a urmat la Prefectură, Liviu Dumitraşcu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.