Politic

PP-DD va intra la guvernare

Ioan DUMITRESCU

Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Ponta, împreună cu preşedintele executiv al partidului, Liviu Nicolae Dragnea, au discutat la începutul săptămânii cu Simona Man, preşedintele Partidului Poporului Dan Diaconescu şi cu Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD, pe tema unui protocol de colaborare şi eventual a intrării PP-DD la guvernare în locul liberalilor.

„Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil să semnăm săptămâna viitoare. A fost o primă întâlnire la nivel de preşedinte şi secretar general. Am discutat să colaborăm în primul rând la nivel local, la nivel parlamentar, al politicilor guvernamentale”, a declarat premierul Victor Ponta. La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Nicolae Dragnea a susţinut ideea respectivă: „Vrem să facem majorităţi cu PP-DD în toate judeţele şi localităţile în care se poate. Dacă Dan Diaconescu vrea să facă o alianţă anti-Băsescu, suntem acolo”.

De altfel, Liviu Nicolae Dragnea aflat într-un periplu pe la mânăstiri, a anunţat de la Putna că este foarte posibil ca PP-DD să intre la guvernare, după ce decizia respectivă va fi aprobată în forurile conducătoare ale partidului. „Dacă din discuţiile pe care le voi purta cu PP-DD în zilele următoare va reieşi că este un lucru bun să intre la guvernare, vom discuta în Biroul Permanent Naţional al PSD-ului, şi vom lua o decizie. Cert este că în teritoriu am început deja să încercăm să realizăm majorităţi cu cei de la PP-DD, pentru că, din păcate, neţinând cont de voinţa cetăţenilor din 2012, exprimată la alegerile locale, când s-a votat cu listă USL, cei de la PNL pe posturile obţinute pe baza acelei alianţe, vor să schimbe majorităţile politice în condiţiile în care cetăţenii atunci nu au votat PDL”, a precizat vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea.

De altfel, vicepremierul Dragnea aminteşte că în Senat şi în Camera Deputaţilor social-democraţii nu au de ce se teme: „Majoritatea parlamentară este solidă, este stabilă, dar încercăm în plan local să păstrăm nişte majorităţi pentru a nu tulbura dezvoltarea comunităţilor respective, iar în plan naţional să se constituie o alianţă asumată anti-Băsescu”. Liviu Dragnea ştie şi care sunt paşii de urmat din punct de vedere constituţional în cazul în care în Executiv se produc modificări: „Dacă se schimbă compoziţia guvernului sau structura, Constituţia ne trimite în Parlament. Nu este complicat, pentru că avem majoritatea. Nu este foarte simplu, dar nu este foarte complicat”. Rămâne de văzut în judeţul Teleorman ce posturi şi ce funcţii vor obţine cei de la PP-DD.

One Comment

  1. Observator

    Prost sa fii ,noroc sa ai! Asta este, de dragul ciolanului te faci frate si cu dracu, cum suna un slogan mai vechi.Vedeti dvs.ca din acelas interes nici o guvernare nu a renuntat la UDMR,formatiune care din pacate nici nu este partid politic sunt mereu la guvernare si ne calca in picioare fara ca cineva sa riste o singura data si sa ii ignore? Nu, puterea este sublima este importanta si nu trebuie pierduta, asa ca ne aliem cu oricine chiar daca nu i-a respectat vreo data sau i-a batjocorit,puterea si ciolanul este important!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.