Eveniment

Poştaşii se vor afla marţi, în grevă japoneză

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a anunţat, cămarţi, se va organiza un protest sub formă de grevă japoneză, protest care urmăreşte, în principal, aceleaşi solicitări revendicate duminică, printre care şi demiterea conducerii instituţiei şi creşterea salariilor personalului cu 20%. Dacă la ora 09.30 erau în Piaţa Victoriei circa 1.000 de protestatari, o oră mai târziu numărul acestora crescuse la 3.600.

Potrivit liderului Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România Filiala Teleorman, Nicu Tuinea, la această acţiune de protest au participat 54 de membri de sindicat. De asemenea, acesta ne-a precizat că, alături de poştaşii din toată ţara, lucrătorii poştali din Teleorman, participă marţi la o grevă japoneză, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de modul în care este condusă în prezent compania Poşta Română.

Acţiunea face parte parte dintr-un calendar de proteste care a început săptămâna trecută. Duminică, aproximativ patru mii de lucrători poştali au pichetat sediul guvernului, iar sindicatele anunţă că vor organiza şi alte pichete, iar unii dintre ei vor intra în greva foamei. În replică, Poşta Română, a cărei privatizare a eşuat anul trecut, spune că piaţa corespondenţei clasice este în continuă scădere şi că a fost necesară reducerea numărului de angajaţi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.