Politic

Posibilităţile deputatului Lucian Militaru sunt limitate

Ioan DUMITRESCU

Fostul deputat democrat-liberal Lucian Militaru, din Videle, mai nou, după ce PDL-ul a fost absorbit de PNL, se află în grupul parlamentarilor liberali. Aflat în opoziţie, deputatul Lucian Militaru, ca de altfel toţi parlamentarii din opoziţie, nu are o viaţă prea confortabilă, dar, de nevoie, se mulţumeşte şi cu asta, adaptându-se noilor condiţii de opozant al puterii.

Deputatul Lucian Militaru, altfel un aprig adversar al europarlamentarului social-democrat Viorica Vasilica Dăncilă, face parte din grupul de prietenie cu Parlamentele din Marele Ducat al Luxemburgului, din Muntenegru şi din Cipru. Cu activitatea parlamentară, Lucian Militaru nu se poate lăuda prea mult; într-o jumătate de mandat s-a ridicat doar de două ori la tribuna Camerei Inferioare a Parlamentului, unde a luat cuvântul doar de două ori, a făcut o singură declaraţie politică, a participat la 15 propuneri legislative, de fapt a semnat şi dânsul lângă alţi iniţiatori, în schimb, de când este în opoziţie, a participat la 17 moţiuni şi dacă va mai sta în opoziţie, va încerca în toate felurile să taxeze actuala putere.

Deputatul Lucian Militaru nu este prea bogat; are un teren arabil de doar 872 metri pătraţi în Videle, şi încă un loc de casă, o curte, tot în Videle, unde a construit o casă de 249 metri pătraţi, chiar dacă mai are un apartament de 60 metri pătraţi în acelaşi oraş, cândva fost al petroliştilor. Deputatul are o singură maşină, un Audi, cam vechi, din anul 2003. Nu a reuşit toată viaţa să depună bani la bancă, să aibă conturi sau să investească în ceva. În schimb, deputatul Lucian Militaru are un credit contractat în anul 2007 de 72.000 lei, cu termen de graţie în 2020. Venitul deputatului Militaru este de 58908 lei pe an de la Camera Deputaţilor, şi mai vine şi soţia sa în casă cu 16405 lei pe an; cu chibzuinţă, se descurcă deputatul.

În campania electorală a promis electoratului şi Lucian Militaru, ca orice candidat, că va face una şi alta pentru alegători. Acum are o scuză care este chiar plauzibilă; aflat în opoziţie, posibilităţile deputatului Lucian Militaru sunt limitate, iar alegătorii săi îl privesc cu înţelegere: e grea haina opoziţiei, dar cu vremea te obişnuieşti şi cu răul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.