Politic

Portretul unui subprefect

Ioan DUMITRESCU

Cine este Ceciu Alexandru Răzvan, subprefectul judeţului Teleorman, ce face şi ce nu face tânărul de 29 de ani în înalta funcţie în care a fost învestit, la a cărui numire au participat nici mai mulţi, nici mai puţini de doi vicepremieri, Liviu Nicolae Dragnea şi Gabriel Oprea, prezenţa acestora probând atenţia pe care Guvernul României i-o acordă tânărului subprefect.

Alexandru Ceciu a urmat în anii 2000-2004 Liceul Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, apoi între 2004 şi 2008 a urmat Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Administraţie Publică, pentru ca în 2008-2010 să facă un Master în Guvernare Modernă şi Integrare Europeană. Alexandru Ceciu a lucrat în anii 2007-2009 la Primăria de sector 5 din Bucureşti, apoi până în 2014 la Primăria Alexandriei, până pe 4 iunie când a fost numit subprefect. Veniturile sale materiale nu au fost substanţiale, câştigând 11.705 lei pe an ca funcţionar public al Primăriei, şi rotunjindu-şi veniturile din arbitrajul din fotbalul teleormănean. Nici astăzi nu are terenuri, clădiri, case, maşini, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, conturi şi depozite bancare, dar nu are nici datorii. În ce priveşte limbile străine, nu înţelege, nu vorbeşte şi nu scrie în nici o altă limbă decât cea română, şi aici drămuindu-şi cu grijă şi atenţie cuvintele.

Vorbind despre sine şi despre competenţele şi abilităţile sociale, Alexandru Ceciu a declarat: „Atât la locul de muncă, cât şi în alte proiecte am învăţat să-mi organizez bine activitatea, şi să-mi pun în valoare produsele muncii, am avut ocazia să cunosc un număr foarte mare de persoane, diferite, cu care a trebuit să socializez în vedera obţinerii unui rezultat final bun”. Astăzi Alexandru Ceciu susţine că nivelul muncii este mult mai ridicat la Prefectura Teleormanului, decât la Primăria Alexandriei. Totodată, şi responsabilitatea este mult mai mare, fiind vorba de un judeţ întreg, nu doar de un municipiu. În momentul de faţă, Alexandru Ceciu s-a implicat mai mult pe linia activităţii juridice din prefectură, încercând să se ferească de latura economică. Se bucură de sprijinul prefectului Dan Carmen Daniela, pe care o şi va înlocui pe o durată de două săptămâni, începând din data de 29 iulie, când aceasta va pleca într-un scurt concediu de odihnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.