Porțile Depozitului de la Mavrodin s-au deschis pentru mașinile Polaris/ Eco Sud a acceptat achitarea eșalonată a datoriei

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, și prefectul județului, Florinel Dumitrescu, s-au întâlnit vineri, 12 ianuarie, cu reprezentanții Eco Sud, societatea care administrează Depozitul Central de la Mavrodin, și cu cei ai Polaris M Holding, societatea care colectează deșeurile de pe raza județului, în contextul în care conducerea celei dintâi a decis blocarea preluării deşeurilor începând de joi, 11 ianuarie, din cauza datoriilor mari acumulate de către cea din urmă.

Rezultatul întâlnirii, una destul de aprinsă, a fost cel așteptat: Eco Sud a acceptat ca Polaris M Holding să plătească eșalonat datoria, iar Polaris M Holding va putea să depoziteze, în continuare, deșeurile colectate de pe raza județului la depozitul de la Mavrodin.

Soluția este însă una temporară, iar în cazul în care Polaris M Holding nu va respecta etapele stabilite în sedință, sa va suspenda serviciul de depozitare a deșeurilor până la îndeplinirea obligațiilor asumate în cadrul întâlnirii de conducerea Polaris.

“Ne-am întâlnit astăzi (n.r. vineri, 12 ianuarie), cu reprezentanții Polaris Holding și Eco Sud, la întâlnire au luat parte și prefectul județului și reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul Deseurilor Teleorman”, și am discutat problema apărută între cele două societăți, precum și eventualele soluții pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal.

Conducerea Eco Sud a acceptat ca Polaris Holding să achite eșalonat datoria, iar conducerea Polaris s-a angajat că până marți, 16 ianuarie, să și achite o parte din sumă. De asemenea, reprezentanții celor două societăți se vor întâlni, din nou, pe 17 ianuarie, pentru a stabili și eșalonarea restului de datorie.

Eu vreau să precizez un lucru, și anume faptul că Polaris Holding este obligată, prin contract, să colecteze deșeurile din județ, indiferent de locul în care-l depozitează ei ulterior, că e la Mavrodin sau în altă parte. Sigur că nu ne dorim acest lucru, dar se poate ajunge până la rezilierea contractului dacă nu-și rspectă prevederile contractuale”, a declarat președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

De asemenea, șeful CJ Teleorman a precizat și faptul că, în cadrul întâlnirii, conducerea Polaris Holding a adus în discuție datoriile pe care unele unități administrativ-teritoriale le au la societatea care colectează deșeurile în județ. În acest sens, Dănuț Cristescu a declarat că, în perioada următoare, va avea discuții cu primarii UAT-urilor respective pe această temă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code