Eveniment

Pompierii militari teleormăneni, solidari cu tinerii în lupta împotriva drogurilor

11212782_1662481537320910_5927605986261804316_n11217948_1662481417320922_1406096392343663689_oInstituţia Prefectului Judeţul Teleorman a organizat vineri, 29 mai a.c., începând cu ora 12.00, marşuri antidrog în cadrul campaniei „Rămâi la fel! Drogurile lasă urme”, la care au fost invitaţi să participe toţi cetăţenii judeţului nostru.

În urma informării personalului din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman şi subunităţilor subordonate acestuia, cu privire la posibilitatea de a participa, benevol, la această acţiune, ce promovează stilul de viaţă sănătos şi combaterea viciilor în rândul tinerilor şi nu numai, peste 60 de pompieri militari au fost prezenţi la marşul împotriva drogurilor, în calitate de părinţi şi tineri ai societăţii teleormănene.

Principalele obiective ale campaniei antidrog, lansată de Instituţia Prefectului Judeţul Teleorman, au fost: informarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice despre cauzele, condiţiile favorizante şi determinante ale consumului de droguri şi substanţe halucinogene, motivaţiile consumului, implicaţiile şi consecinţele psiho-individuale, socio-profesionale şi normativ penale ale comportamentului de consum. Campania a vizat, de asemenea, promovarea în şcoli şi licee, a stilului de viaţă sănătos şi combaterea viciilor.

În calitate de părinţi şi tineri ai societăţii teleormănene, dorim să-i felicităm pe această cale pe cei care au demarat şi implementat această campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolele la care se pot expune în cazul consumului de substanţe cu efect halucinogen, în speţă Instituţiei Prefectului Judeţul Teleorman, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratului de Poliţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului, cât şi administraţiei publice locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.