Eveniment

Poliția Rutieră derulează activități de informare a șoferilor cu privire la modificările legislative privind circulația pe drumurile publice

Polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Teleorman au organizat și desfășurat, începând cu 16 septembrie, acțiuni de informare și instruire a conducătorilor auto cu privire la noile reglementări referitoare la interzicerea utilizării telefonului mobil. Demersurile vor continua, la nivelul județului, până pe 12 octombrie, când vor intra în vigoare noile reglementări, informează IPJ Teleorman.

Șoferii opriți în trafic de oamenii legii au fost informați cu privire la modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Potrivit actului normativ, spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare, informează IPJ Teleorman.

De asemenea, șoferii au aflat de la polițiștii rutieri și că nerespectarea acestei norme este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Mai mult, polițiștii i-au informat că încălcarea acestei reguli de circulație, concomitent cu o altă abatere rutieră, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.